Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia la formació als agents interins de reforç per la campanya d'estiu

Per desè any consecutiu l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya imparteix les classes a la comissaria del municipi

dimarts 02 abril 2013

Els municipis turístics tenen unes característiques específiques pel que fa a la seguretat, en especial en temporada alta, i és en aquest context que l'Escola de Policia de Catalunya de l'ISPC organitza des de fa 10 anys el Curs d’agent interí a Salou, que forma els aspirants de policia que, de forma temporal i en forma de règim d'interinatge, treballaran amb la policia durant la campanya d'estiu. Enguany són 10 els aspirants que rebran una formació 120 hores i, un cop superat el Curs, s’incorporaran a finals d’abril com a agents interins de la policia local, funció que duran a terme fins a finals d’octubre, juntament amb 4 companys que ja el van superar l'any passat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, i el cap de la Policia Local, l’inspector José Luís Gargallo, han assistit a la sessió d’obertura del curs, junt amb els responsables de formació policial de l’Escola de Policia de Catalunya de l’ISPC. En l’obertura del Curs l’alcalde ha encoratjat els aspirants per afrontar la darrera etapa del procés selectiu i els ha transmès la importància de la tasca dels agents interins, un servei públic fonamental i de servei a la ciutadania, que contribueix reforçar la seguretat del municipi, especialment en l’època estiuenca.

L’Escola de Policia de Catalunya organitza la formació, que coordina el Cap de la policia local de Salou, i compta amb professorat de la policia del municipi, especialistes en dret o en emergències mèdiques, entre d’altres. Aquest programa s’imparteix fora de les instal·lacions centrals de l’ISPC, a Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’apropar la formació al territori, i es duu a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou des del 2003.

El temari s’ha elaborat tenint en compte les característiques especifiques de municipis turístics, que poden tenir unes ordenances municipals molt concretes i que requereixen d’una planificació i d’una actuació policial diferent d’altres pobles o ciutats. En concret, el programa inclou conèixer les funcions de la policia, les diferents activitats que aquesta duu a terme, així com les dels agents interins, i l’assistència que fan a la ciutadania i a les víctimes, especialment aquells col·lectius més vulnerables, com són la gent gran, els menors o les víctimes de violència domèstica.

També se’ls prepara en matèria de normativa penal, viària, de policia administrativa o com fer una primera assistència mèdica urgent; en aquest sentit, enguany es compta per primera vegada amb professionals del Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers de la Generalitat com a docents de la matèria d’assistència sanitària.

Galeria d'imatges

DSCN0044.JPG
esq.JPG
DSCN0043.JPG
car.JPG

Document Actions