Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia la instal·lació de set desfibril·ladors per actuar davant d’una aturada cardiorespiratòria

dilluns 22 setembre 2014

El primer dels equips s’ha muntat aquest matí al pavelló poliesportiu municipal

 

Des d’avui, Salou ja compta amb set desfibril·ladors externs automàtics que permetran actuar d’urgència davant una aturada cardiorespiratòria. El regidor de Contractació, Jesús Barragán,  ha presentat avui els nous desfibril·ladors que s’instal·laran en diferents punts de la ciutat.  La distribució que s’ha acordat al govern municipal és que es destinin tres aparells per a les instal·lacions esportives municipals (pavelló municipal; el pavelló de Cap Salou i el camp de futbol municipal), dos aparells per a les dependències policials, un aparell per al Mercat Municipal de Salou, i, finalment, un aparell per a la Casa Consistorial i passadís del TAS. Aquests set aparells se sumen als altres dos amb els que compta el municipi: un a la piscina municipal i un altre a les platges de Salou.

El regidor ha explicat que “és una necessitat que varem detectar fa temps i que varem considerar important portar a terme perquè amb els desfibril·ladors en cas d'aturada cardíaca puguem tenir un instrument de reanimació per atendre la necessitat en els primers cinc minuts”. Barragán també ha explicat que el model que es posa a disposició de la ciutadania presenta una compatibilitat tant pels adults com pels nens.

Cal recordar que al passat plenari de l’Ajuntament es va desestimar una moció de l’oposició per dur a terme la instal·lació d’aquests equips ja que feia temps que es treballava en la seva compra. El contracte administratiu de subministrament dels desfibril·ladors, vitrines i del manteniment per un any, s’ha adjudicat a favor de l’empresa Neosalus, pel preu d’11.845 €.  Aquesta empresa, a més, disposa d’un APP que permet detectar el lloc en es troben instal·lats els desfibril·ladors i la distància a la que es troba la persona que ho sol·licita, a més d’indicar la direcció de com arribar fins al punt de desfibril·lació més proper. Aquesta es podrà descarregar gratuïtament ben properament tant a l’APP Store com a PlayStore.

 

Formació per a la utilització dels desfibriladors

A més de la instal·lació dels desfibriladors, es realitzarà  la formació obligatòria pel personal propi en l’ús dels equips, tant per aquells que treballin als centres amb punt de desfibril·lació com altres voluntaris. La formació homologada constarà de dues fases: la primera farà referència a la utilització dels desfibril·ladors a nivell tècnic i l’altra part, un curs formació en reanimació càrdio pulmonar.  Aquest tindrà una durada de 8 hores i serà importada per professionals, metge i infermera, tal i com, estableixen les condicions del Consell Català de Resucitació càrdio pulmonar de Catalunya, i que es realitzarà al CAR de Salou.

Els desfibril·ladors són aparells electrònics que permeten diagnosticar i tractar l’aturada cardiorespiratòria causada per una fibril·lació ventricular (el cor té una activitat elèctrica alterada que provoca que no hi hagi efectivitat mecànica) o una taquicàrdia ventricular sense pols (en què hi ha activitat elèctrica i en aquest cas el bombament sanguini és ineficaç).

Aquest aparell genera una descarrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de l'aturada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca. Aquests aparells, a causa de la seva simplicitat, permeten que socorristes o persones inexpertes siguin capaces d'utilitzar-los amb èxit, ja que facilita les indicacions de forma verbal.

Galeria d'imatges

desf.jpg
P1060972.JPG

Document Actions