Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia la setmana per celebrar el Dia Internacional contra la violència de gènere amb l’obra teatral ‘Carmela, Lili i Amanda’

A més de la tradicional lectura del Manifest contra el maltractament, es realitzarà un taller de coaching per a dones, un taller d’autoestima i altres activitats com el videofòrum

divendres 22 novembre 2013

Des de la regidoria d’Acció Social de l’Ajuntament de Salou s’han organitzat una sèrie d’actes per lluitar, conscienciar a la societat i manifestar el més absolut rebuig contra la violència física o psicològica que pateixen moltes dones. Els actes començaran demà dissabte  23 de novembre amb la obra al Teatre Auditori de Salou (TAS): ‘Carmela, Lili, Amanda’ dirigida per Marc Chornet. Aquest espectacle teatral organitzat des del SIAD (Servei d'Informació i Assessorament a les Dones) s’emmarca en el cicle de ‘Participació i activitats socioculturals’. Es realitzarà el mateix dia que la “La marató de la Sang”, moment en que s’obsequiarà amb 150 invitacions per assistir a aquest espectacle a les persones que participin en la marató.

Isabel Soriano, Noèlia Pérez i Neus Pàmies són les tres intèrprets d’aquest projecte de creació en què la música és la protagonista. L’espectacle pretén fer un viatge musical (a capella) cap a les vides de tres dones que van aconseguir engendrar els valors de llibertat i que reben el nom de les protagonistes de tres cançons que ens remeten a moments clau del segle XX: la Guerra Civil, la segona guerra Mundial i la postguerra. Tres moments reviscuts des de tres mirades peculiars, burletes i humanes. Així, ‘Carmela, Lili, Amanda’ és la història de tres dones viscudes com una, una dona al servei d'altres moltes. Les tres actrius-cantants, de tres generacions diferents, posen el seu talent al servei d'un projecte que ofereix una mirada peculiar sobre la música vocal en escena.

Dilluns, lectura del manifest

Els actes continuaran el dilluns amb la ja tradicional lectura del manifest a les 12.00 del migdia al passadís del TAS amb la presència de l’alcalde  com del regidor d’Acció Social  i la resta de regidors del consistori i tot aquell públic que s’hi vulgui afegir.  Es tracta d’un acte institucional que comptarà amb la col·laboració dels i les participants als tallers del Servei d’Atenció al Nouvingut/da i el SIAD. En aquest manifest, administració i societat civil expressaran el seu rebuig ‘més rotund a aquesta violència’ encara present a la societat. Es reivindica també un canvi de mentalitat que faci que el maltractament contra les dones sigui ‘impensable’.

Més tard, a les 16:00 hores,  tindrà lloc a la Sala Costa Daurada, un videofòrum, al voltant d’una pel·lícula que faciliti la reflexió de la figura de la dona al llarg de la història.

A més, els dies 27 i 28 de novembre s’incorpora també al programa un taller de coaching per a dones organitzat pel SIAD. Hi ha previstes 15 places i la inscripció es pot realitzar a l’Espai MAS. Aquest taller està organitzat dins de les activitats formatives adreçades a dones previstes al SIAD.

El dia 29 de novembre es realitzarà un taller d’autoestima també específicament adreçat a dones. Compta amb 15 places gratuïtes prèvia inscripció a l’Espai MAS. El taller està subvencionat per l’Institut Català de les Dones, Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya. Aquesta i la resta d’activitats, compta amb la col·laboració del Grup de Dones Salou, destacant la seva participació en la difusió de tot el programa previst.

Galeria d'imatges

carmela_lili_amanda.jpg

Document Actions