Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia les Nits Daurades amb la vista posada en el turisme internacional

El pregoner, director de l'Oficina Espanyola de Turisme a Dublín, xifra en un augment del 14% les arribades de vols internacionals directes a la zona

divendres 09 agost 2013

 Salou va donar ahir al vespre el tret de sortida oficial a les Nits Daurades 2013. En el marc del Xalet Torremar, seu del Patronat de Turisme de la capital de la Costa Daurada, centenars de salouencs, molts d’ells relacionats amb el sector turístic i amb la presència d’autoritats de municipis veïns i altres representants, a més de bona part dels regidors de la corporació municipal, es va dur a terme el tradicional acte inaugural de la festa major d’estiu que culminarà el 15 d’agost amb el dia gran i finalitzarà diumenge amb les actuacions del Festival Andén 0.
Ahir a la nit, l’alcalde de Salou, Pere Granados, junt amb la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, van ser els encarregats de donar la benvinguda al pregoner d’enguany, Gonzalo Ceballos, actual director de l’oficina espanyola de Turisme (OET) a Dublín. Abans de presentar al pregoner, el batlle va referir-se a les Nits Daurades com una “barreja de festa i turisme, una activitat econòmica que mou la nostra ciutat coneguda com Platja d'Europa” i va destacar la satisfacció per “poder comptar amb la presència d'una autoritat i expert en matèria turística, que dirigeix els programes i les polítiques d'un mercat, el de la República Irlandesa, important per a una destinació com la nostra”.

El pregoner, qui va dirigir unes paraules en català als presents, i també va expressar-se en anglès, va centrar el seu discurs en la potencialitat de Salou, en la capacitat turística i en els atractius innegables de la marca Salou enumerant les seves platges, parlant del seu paisatge, el clima, la gastronomia, la cultura o el parc temàtic que fan que “el turisme sigui per Salou una font de riquesa i de treball molt important com a activitat, a més de ser un lloc on el turista es distreu, descansa i s'ho passa bé”; va apuntar. El director de l'OET a Dublín, també va xifrar en un augment del 14% el turisme internacional que ha arribat en vols directes a la zona fins al mes de juliol; una xifra que arriba als 271.000 passatgers. Ceballos va concloure el pregó amb un prec: “vostès facin sentir bé i còmodes als turistes i nosaltres els recolzarem i promourem les seves activitats”.

En acabar el pregó, la regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, va lliurar una placa al pregoner commemorativa de l'acte i l'alcalde també li va fer entrega d'una estàtua del monument a Jaume I. Posteriorment, Ceballos, va prémer el botó d’encesa de la Tronada d’inici de festes des del balcó del Patronat al Passeig de Jaume I, seguida per centenars de persones que van reunir-se al llarg del passeig per contemplar els balls de les bèsties de foc que van comptar amb un multitudinari seguiment.

Galeria d'imatges

encesa.jpg
obsequi.JPG
durant.JPG
focs_art.JPG
pregoner.JPG
amb_pubilles.JPG
amb_pubilles.JPG
encesa.jpg
obsequi.JPG
focs_art.JPG
durant.JPG
pregoner.JPG

Document Actions