Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou inicia una campanya d'ajut a les víctimes i refugiats d'Ucraïna, en col·laboració amb la nova Associació Ucraïnesa de Salou

dilluns 07 març 2022

L’alcalde Pere Granados estén la mà a la nova entitat, que vehicularà ajut humanitari pels damnificats de la guerra que pateix el país

 

L’alcalde Pere Granados es va reunir aquest divendres passat amb la nova Associació Ucraïnesa de Salou, integrada per persones voluntàries, per tal de fixar línies de col·laboració i treball, formant front comú davant la crisi humanitària provocada per la guerra entre Rússia i Ucraïna.

A la trobada, hi va assistir la regidora de Benestar i Serveis Socials, Estela Baeza; i el regidor de Participació Ciutadana, Hèctor Maiquez; a més de diverses integrants de l’entitat, com: Nelly Slobodyunuk; Anastasia Chornohuz Sukhoviy; i Oksana Alyeksyeyeva.

Salou ha engegat una campanya humanitària d’ajuda i atenció a la població refugiada i víctimes de la guerra, a la qual s’hi pot sumar la població, ja sigui a través de donacions econòmiques a les entitats (ONG’s) i altres organismes que ja treballen sobre el terreny, com són Creu Roja, Càritas, Farmamundi, el Comitè Català per als Refugiats-ACNUR (Agència ONU); i el Consolat General d’Ucraïna. I, també, amb la recollida solidària de productes i queviures, a través del punt fixat a Salou, al carrer de Valls, de dilluns a divendres, de 9 a 22 hores, amb el suport de l’Associació Ucraïnesa de Salou. Als supermercats Mercadona, Lidl i Esclat, en horari de 10 a 13 h, i de 17 a 20 h. Així mateix, hi haurà punts de recollida d'articles farmacèutics de primera necessitat a les farmàcies del municipi. I, a més, amb l’acollida d’infants i famílies refugiades, trucant al telèfon 977 30 92 06. En aquest sentit, qui estigui interessat en ajudar es pot inscriure al registre municipal de persones acollidores. També es pot registrar un habitatge per cessió temporal, i apuntar-se al llistat de persones i famílies refugiades. 

L’alcalde ha manifestat que “donem el nostre suport a l’Associació Ucraïnesa de Salou, perquè les tasques de voluntariat es puguin desenvolupar amb agilitat i arribi tot l’ajut necessari i de qualsevol tipologia, a Ucraïna. En aquests moments tan difícils és la nostra voluntat i el nostre deure ser al costat de les persones que pateixen; i, per això, els volem fer saber que poden comptar amb el poble de Salou”.

Document Actions