Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou iniciarà un projecte de millora de la jardineria del municipi finançat amb fons FOMIT

S’eliminaran tots els arbres, palmeres i plantes mortes o malmeses dels espais verds i es substituiran per nous exemplars amb l’objectiu de potenciar la imatge de la ciutat

dimecres 24 juliol 2013

L’Ajuntament de Salou posarà en marxa un complert programa de millora de la jardineria del municipi, concretament la reposició de totes les baixes produïdes d’arbrat, palmeres i plantes, amb l’ajuda dels Plans FOMIT 2013. El projecte té com objectiu incrementar el valor ornamental dels espais verds del municipi i eliminar aquelles espècies que estan mortes, substituint-les per unes de noves.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “es tracta d’una millora necessària per potenciar la imatge de la ciutat de cara a ciutadans i visitants” i ha afegit que “ amb aquest pla finançat pel FOMIT ens ajuda a impulsar els espais verds a la nostra ciutat, que juguen un paper destacat per tal que ciutadans i visitants gauideixin de la qualitat de l’entorn, confort i millora ambiental de la ciutat”.

Les millores es centraran en els escosells i parterres que es troben disseminats pels diferents parcs, jardins, passejos i carrers de tot el municipi. Es tracta d’espais situats en àrees públiques i de fàcil accés. Es realitzarà una plantació a les palmeres afectades a primera línia de mar i el passeig Jaume I. Aquesta plantació de palmeres s’iniciarà al mes de setembre donat que cal realitzar la plantació amb una temperatura elevada. S’intervendrà també pel que fa als arbres en diferents carrers com el de Pau Casal. També es realitzaran millores en l’adequació Arbustiva primera línia de mar, millora i àrees d’acompanyament del camí de Ronda

La finalitat és aconseguir que hi hagi el menor nombre possible de plantes que es trobin en mal estat. En aquest sentit, s’eliminaran totes les plantes mortes, malmeses o aquelles que representin molèsties pels vianants.
Es substituiran de l’actual substrat de plantació per un de nou d’elevada qualitat que disposi de propietats per a donar lleugeresa al sòl, permetre una bona aireació i retenció d’aigua i proporcionar una bona estabilitat en un sòl. Reposició de les baixes per unes altres de la mateixa espècie per tal de no trencar amb les alineacions dels carrers i avingudes i en cas que tècnicament això no sigui possible, es substituiran per unes altres que responguin a criteris similars.
Aquest conjunt de treballs es duran a terme passat l’estiu i formen part del finançament subscrit per l’Ajuntament de Salou a través del FOMIT, el Fondo para la modernització de infraestructures turístiques, depenent del Ministerio de industria, energía y turismo i tenen com a objecte continuar incrementant els serveis i la qualitat de les platges i el seu entorn. En total, la inversió del projecte serà de 113.503 euros.

Galeria d'imatges

DSCN9967.JPG
DSCN9967.JPG

Document Actions