Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou insereix al món laboral a 40 persones entre joves i aturats de llarga durada

La Regidoria d’Ocupació i Polítiques Actives gestiona aquests dos nous programes pioners que es composen d’una part formativa i una altra de pràctiques en empresa privada

dilluns 04 febrer 2013

La regidoria d’Ocupació i Polítiques Actives de l’Ajuntament de Salou ha iniciat dos nous programes per a la integració de persones del municipi que van adreçades a rescatar de l’atur a dos col·lectius molt específics. El primer va adreçat a la inserció per a persones aturades de llarga durada amb l’objectiu d’afavorir la inserció laboral d’aturats que hagin exhaurit la prestació per desocupació i/o subsidi, mitjançant l’adquisició de coneixements elementals d’un ofici i recursos per la recerca de treball. Comptarà amb 20 persones del municipi majors de 25 anys que estaven en situació d’atur de més de 12 mesos. L’especialitat serà per a la instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes.

L’altre dels programes, “Joves per l’Ocupació”, té l’objectiu d’afavorir la inserció laboral de joves amb baixa qualificació que no han seguit estudis després de la ESO, mitjançant l’adquisició de coneixements elementals d’un ofici i recursos per la recerca de treball. Comptarà també amb 20 joves del municipi d’entre 16 i 25 anys que estan en situació d’atur. Hi  hauran dues especialitats, una d’auxiliar de restauració i l’altre de socorrista en instal·lacions aquàtiques. La novetat d’aquests dos nous programes rau en el fet que hi ha una primera part formativa de quatre mesos de durada  i els altres mesos restants es duen a terme a través de la contractació de les 40 persones per part d’empreses del sector.

 

Pel regidor de l’Àrea, Jesús Barragán, “una de les prioritats d’aquest govern és fomentar l’ocupació amb polítiques actives, i aplicant programes i mesures que ofereixin feina a persones que més ho necessiten”. En aquest sentit afegia que “tenim entre mans aquest programa pioner que estem gestionant conjuntament amb entitats i part privada per donar sortida a dos col·lectius molt castigats per la crisi ” i recordava que aquests plans “són una oportunitat per a la qualificació i la reinserció laboral”.

Ambdós programes tenen una durada de 15 mesos i estan finançats pel Servei d’Ocupació de Catalunya de la Generalitat i compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Salou. En aquests dos programes, la part de formació professionalitzadora la impartiran empreses especialitzades en formació del sector a més de comptar amb el suport del personal de l’àrea de l’Ocupació de l’Ajuntament els quals duran a terme ajudes complementàries als interessats en com buscar feina, com redactar un C.V. o com comportar-se en una entrevista de feina; entre d’altres claus.

Abans d’acabar aquest mes de febrer les quaranta persones seleccionades s’incorporaran ja a les seves noves responsabilitats.

El programa de persones aturades de llarga durada regulat per l’Ordre EMO/313/2012, de 9 d’octubre, és un projecte subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el programa està finançat a càrrec de fons provinents de pressupostos general de l’Estat i cofinançat en  un 50% pel Fons Social Europeu, Programa Operatiu del Fons Social Europeu de Competitivitat Regional i d’Ocupació de Catalunya; i el Programa Operatiu d’Adaptabilitat i Ocupació.

Galeria d'imatges

compromisorse031011.jpg

Document Actions