Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou ja té presència al Consell d’Experts de l’AEHT, gràcies a la incorporació de Pep Moreno, com a nova Estrella Michelin

divendres 19 juny 2020

El xef salouenc ha rebut de la mà del president de l’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona, Francesc Pintado, i de l’alcalde de Salou, Pere Granados, la mítica jaqueta de cuina de l’associació

L’acte ha tingut lloc als Pilons de la capital del turisme de la Costa Daurada, al costat de les conegudes lletres de Salou, de la Platja de Llevant

 

L’Associació d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) i l’Ajuntament de Salou han donat la benvinguda al xef Pep Moreno al Consell d’Experts de l’AEHT, mesos després d’haver aconseguit la seva primera Estrella Michelin, i, també, de la ciutat.

Així doncs, Pep Moreno, del Restaurant ‘Deliranto’ i president de l’Associació d’Hostaleria (AEH) Salou, ja forma part del Consell d’Experts de l’AEHT, posicionant la ciutat com a destinació gastronòmica de qualitat, i contribuint a convertir l'associació en una entitat de referència que aglutina els xefs més destacats i reconeguts de la gastronomia de la Costa Daurada i les Terres de l’Ebre.

Pep Moreno ha estat acompanyat, durant la presentació que ha tingut lloc a Salou, del president de l’AEHT, Francesc Pintado; de l’alcalde de Salou, Pere Granados; del regidor de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament de Salou, Hèctor Maiquez; així com dels restaurants amb Estrella Michelin, Can Bosch (Cambrils); Les Moles d’Ulldecona; i Rincón de Diego (Cambrils); els quals també formen part del Consell d’Experts de l’AEHT.

El Consell d’Experts es va constituir l’any 2018 amb les quatre estrelles Michelin de la Província de Tarragona i amb el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb l’objectiu d’aglutinar professionals del sector, reconeguts per la seva trajectòria i experiència que, gràcies als seus coneixements, esdevinguessin un referent, un recolzament, un know how i un motiu d’orgull de pertinença a l’AEHT, pels 660 socis que en formen part. 

Segons Francesc Pintado, “el Consell d’Experts és la nostra millor imatge i un reclam per ser reconeguts per la qualitat gastronòmica de la nostra província. Comptar amb una Estrella Michelin de Salou amplia, encara més, l’abast, el potencial i la diversitat de la nostra excel·lència culinària”.

L’any 2019, el Consell es va ampliar amb els Sols Repsol de la província i, actualment, és format per Joan Gómez, del Restaurant Miramar; Joan Bosch, de Can Bosch; Ruben Antonio Campos, d'El Rincón de Diego; Jeroni Castell, de Les Moles; Fran López, del Villa Retiro; Jordi Jardí, de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils; i, des d’avui, també, per Pep Moreno, xef del Restaurant 'Deliranto' de Salou.

Francesc Pintado ha volgut iniciar l’acte de benvinguda traslladant aquest sentiment contradictori que està vivint el sector en els darrers dies, dient que “avui és un dia especial i dels alegres per les persones que formen part de la família de l’AEHT i que compartim aquest gran projecte de posar en el lloc que es mereix la gastronomia de la província; però, com no pot ser d’altra manera, cal començar recordant la greu situació per la què passa el sector”.

Com ha comentat Francesc Pintado, referint-se al càrrec que Pep Moreno també ocupa com a president de l’AEH Salou, des de fa més d’un any, “el xef salouenc ha encapçalat l’associació deixant palès el seu lideratge, afany de superació, perfeccionisme, entusiasme, innovació, creativitat i energia”, i, gràcies al recolzament que sempre ha rebut de l’Ajuntament de Salou, “la gastronomia ha anat assolint, a poc a poc, una situació privilegiada, convertint-la, així, en un dels motius que ajuden a posicionar el municipi com a destinació gastronòmica de referència, més enllà del turisme estacional de sol i platja”.

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha agraït el suport de l’AEHT i ha dit que entre tots, hem de sumar esforços per tirar cap endavant i fer que l’economia funcioni, perquè si no podem sortir d’aquesta crisi econòmica, no podrem solucionar les emergències sanitàries”

Una de les primeres mesures per ajudar el sector de l'hostaleria, ha dit el mandatari, va ser “facilitar, en aquells punts en què físicament i jurídica és possible, el fet d’ampliar les terrasses”, perquè “enteníem que és un element fonamental per a l’hostaleria i la restauració”. I, també, “hem suspès la taxa de via pública”. 

Segons Pere Granados, “la gastronomia és una de les ofertes més potents que tenim en el món del turisme, que ens ajuda moltíssim a desestacionalitzar la temporada”. Així mateix, “avui dia tenim una oferta de molta qualitat, gràcies als nostres professionals que han creat l’AEH Salou, amb el Pep Moreno al capdavant, de la mà de l’AEHT Tarragona, amb el Francesc Pintado, com a president; i amb l’ajuda de l’àrea de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament i del Patronat de Turisme, per tal que Salou sigui un referent”. 

Com ja és tradició, Pep Moreno ha rebut de la mà del president de l’AEHT Francesc Pintado, la mítica jaqueta de cuina de l’AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l'entitat el maig de 2018, s’ha atorgat a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic, que han mostrat el seu suport a l’Associació; com és el cas de la resta d’Estrelles Michelin i Sols Repsol de la província, associades a l’entitat; o el mateix Pere Granados, alcalde de Salou, que també va rebre la jaqueta.

Pep Moreno ha volgut constatar que, tot i que és un dia feliç i alegre, no puc deixar de pensar en companys de professió que tancaran portes i en que la situació que estem vivint és greu pel nostre sector, però esperem que tot millori”.

El xef del restaurant 'Deliranto' Pep Moreno ha volgut expressar el seu agraïment a la ciutat: “Jo em sento molt acollit a Salou”, ha dit. Així com, també, “a Francesc Pintado, pel recolzament i per haver-me animat a encapçalar l’Associació de Salou”.

Galeria d'imatges

01.jpg
02.jpg
03.jpg
04.jpg
5.jpg
06.JPG
07.JPG
08.JPG
09.jpg

Document Actions