Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou lamenta la darrera víctima mortal del tren i demana solucions imminents per acabar amb el perill de les barreres

Aquest matí un home ha resultat mort al pas del carrer Gandesa en rebre un impacte amb un tren

divendres 23 novembre 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha mostrat el seu més enèrgic rebuig davant una nova mort a la via del tren, en aquest cas d’un home d’edat avançada i resident a Salou aquest matí a primera hora. Els fets han ocorregut al pas amb barrera del carrer Gandesa a les 8.35 hores. L’home, que respon a les inicials D.F.S.S. tenia 67 anys i tot apunta a que hauria creuat la via amb les barreres baixades, un extrem però que no està confirmat.

L’alcalde lamenta aquesta nova mort que se suma a les moltes que ja s’han hagut de lamentar en aquesta via que està pendent del desmantellament però que porta molts anys de retard. De fet, Granados ha denunciat un cop més que el desdoblament de la via de tren entre Vandellòs i Tarragona –que ha de permetre eliminar la via del tren pel centre de Salou i tirar endavant el projecte d’Eix Cívic- només s'hagi executat en un 35% des de l'inici de l'obra, que es remunta al 2000. "Les obres segueixen aturades i, si en dotze anys s'ha executat només el 35%, amb aquest ritme el desdoblament no s'acabarà fins al 2034", ha constatat l’alcalde. Foment va iniciar, l'any 2000, les obres del nou traçat -per a 200km/h- amb la duplicació de la via entre Vandellòs-Tarragona i la connexió amb la línia d'alta velocitat. Les obres no estan acabades i la darrera previsió, d'acord amb el projecte de llei dels pressupostos de l'Estat, fixa la seva finalització per al 2017. “Davant aquest fet, i com a alcalde, no puc més que reclamar enèrgicament que es compleixin els compromisos i s’acabi l’obra amb tota la celeritat que requereix aquest traçat”.

A causa de l'atropellament  la circulació ferroviària dels trens de les línies R16 i dels trens de Llarga Distància del Corredor Mediterrani  entre Salou i  Cambrils ha quedat interrompuda entre les estacions de Cambrils i Tarragona i s'ha establert un servei alternatiu per carretera entre Tarragona i Cambrils pel trens de la línia R16 (Estació de França – Tortosa/Ulldecona per Tarragona).

Document Actions