Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou líder, després de Barcelona, en recaptació del primer any de taxa turística a Catalunya

divendres 02 maig 2014

La capital de la Costa Daurada ha rebut 872.257 euros el 2013 amb la liquidació del 30% del total; el que certifica el pes del municipi com a destinació turística

Un cop liquidat el primer any de la taxa turística a Catalunya, Salou s’ha situat com a segona destinació després de Barcelona amb una recaptació més elevada d’ingressos per aquest concepte. Així, la capital de la Costa Daurada ostenta el número dos en el rànquing català de cobrament anual de la taxa, amb un total de 872.257 euros (després de Barcelona) i amb més de 100.000 euros de diferència per damunt de la tercera població amb major recaptació: Lloret de Mar.

Aquesta xifra avala, per tant, la importància i el  pes turístic de Salou en el conjunt de Catalunya, en particular, i amb una importància a d’altres mercats com l’espanyol o a l’estranger. Al darrer quadrimestre, la direcció general de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha abonat a Salou 133.004’95 euros.

Pel regidor de Turisme de Salou, Benet Presas, “després d’aquest primer any d’experiència en l’aplicació de la taxa podem assegurar que s’ha dut una bona feina pel que fa al disseny de les estratègies de promoció conjuntament amb el sector turístic privat a la única finalitat de gestionar aquests recursos per a incrementar la promoció del municipi”. En aquest sentit, el batlle, Pere Granados, ha manifestat la satisfacció per l’aplicació de la taxa “ja que ens ha permès augmentar els recursos dedicats a la promoció turística en uns moments en que les administracions públiques no tenen prou capacitat econòmica i nosaltres som molt conscients que Salou viu del turisme i en aquest àmbit hem d’esforçar-nos per seguir promocionant els nostres atractius”.

Així, fruit de la recaptació i inversió d’aquesta taxa turística el Patronat de Turisme de Salou ha dissenyat un pla per  incrementar de la presència de Salou a fires turístiques de  mercats internacionals i especialment, en‘Road Shows’; a fires d’Espanya a més també, d’altres accions de caràcter local arribant a un increment de més del 77% respecte de l’any anterior.

Galeria d'imatges

platges.jpg
6.Cala_Llenguadets.jpg

Document Actions