Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou lidera l’ocupació hotelera a la Costa Daurada

La primera quinzena d’agost ha ratllat la plena ocupació amb un 97% dels llits ocupats. Des del 2007 no s’havien assolit aquestes xifres

dimecres 24 agost 2011

Amb percentatges d’ocupació del 95% (hotels, càmpings i apartaments) Salou ha tancat la primera quinzena d’agost amb unes dades tres punts superiors al mateix període de l’any passat. Així, segons l’informe de l’Observatori de la Fundació d’Estudis Turístics de la Costa Daurada una de les dades més rellevants ha estat que del global de llits oferts als hotels aquests han arribat al 97% d’ocupació; per tant Salou es consolida com a líder dins de la Costa Daurada. En el cas dels apartaments el nivell d’ocupació s’ha consolidat fins al 89%. Amb aquestes dades es confirma la bona temporada turística i se superen els valors d’aquest passat mes de juliol, quan l’ocupació es va situar al 84%.

Per procedència i en dades globals, a Salou de l’1 al 15 d’agost s’ha enregistrat un 44% de turisme espanyol mentre que el 56% restant és estranger. En aquest sentit, l’informe de l’Observatori detalla i confirma una tendència a l’alça del turista rus amb un increment que aquesta primera quinzena d’agost ha arribat a una xifra del 26% de visitants caucàsics a hotels; mentre que en les mateixes dates de l’any passat la xifra era deu punts inferior.

El mateix informe també destaca un notable augment del turista francès a Salou que ha arribat al 21% d’ocupació als hotels en aquesta primera quinzena; molt per sobre el 16% enregistrat la mateixa quinzena d’agost del 2010. El turista britànic i irlandès també obté una bona xifra de presència amb un 27%.

Pel regidor de Turisme de Salou, Benet Presas “les dades d’aquesta primera quinzena no fan més que confirmar-nos l’increment d’ocupació respecte de l’any passat i la tendència que ja s’apuntava per diversos factors; entre ells les estratègies de promoció turística fixades pel Patronat i altres administracions competents i el bon posicionament de Salou dins el mercat internacional”. A més, ha afegit pel que fa als mercats “no ha estat una sorpresa l’augment del turisme rus ja que es va programar un increment de vols de 75 fins a un centenar i això ha tingut una bona resposta amb un comportament a l’alça del sector”.  Per l’alcalde de Salou, Pere Granados, “estem vivint un moment històric ja que amb la crisi que planeja per tot arreu Salou ha aconseguit nivells d’ocupació que no es veien des de l’any 2007”.

Galeria d'imatges

IMG00375-20110817-1232.jpg

Document Actions