Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou limita la velocitat dels seus carrers a 30 km/h

dilluns 10 maig 2021

A partir de demà dimarts, 11 de maig, entrarà en vigor la modificació de l’article 50 del Reglament General de Circulació, que estableix aquests límits genèrics de velocitat a les vies urbanes

També permetrà la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com patinets elèctrics, pels carrers que són de 30 km/h, tot i que es transitarà, preferentment, pel carril bici. Cal recordar que mai no es podrà circular per la vorera

 

Salou limitarà la velocitat dels seus carrers a 30 km/h, a partir de demà dimarts, 11 de maig, amb l’entrada en vigor de la modificació de l’article 50 del Reglament General de Circulació, el qual estableix uns límits genèrics de velocitat a les vies urbanes.

Per tant, totes les vies del municipi passaran a ser de velocitat 30 km/h, a excepció de les següents vies, que seran de 50 km/h: Travesseres (C-31-B); Camí de Cavet (T-325); Pla de Maset; Carretera de la Costa; Avinguda Pere Molas; Carrer de la Pedrera; i Avinguda Cap Salou.

Així mateix, l’entrada en vigor d’aquesta modificació permetrà la circulació dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), com patinets elèctrics, per les calçades dels carrers que són de 30 km/h, tot i que es transitarà, preferentment, pel carril bici. Recordar que mai no es podrà circular per la vorera.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Salou està pendent de l’aprovació de la modificació de l’Ordenança de Trànsit, pel que fa als VMP, on s’afegiran altres obligacions, com l’ús del casc, entre d’altres.

Cal recordar que el municipi de Salou ja comptava amb carrers limitats a 30 km/h, com eren les zones escolars i determinades zones residencials; així com el Passeig Jaume I, amb el què el Consistori salouenc ja va donar un pas endavant i va limitar-lo, també, a 30, seguint l’estratègia del Pla de Mobilitat Urbana Sostenible de Salou.

Aquesta iniciativa dona compliment a l'ODS número 11, ‘Ciutats i Comunitats Sostenibles’, que té com objectius aconseguir ciutats més segures i sostenibles i millorar la qualitat de l'aire, entre d'altres; i posa de manifest el compromís que Salou té amb l’Agenda 2030.

 

ods

Galeria d'imatges

Salou 2030 - ODS 11.png

Document Actions