Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou liquida el pressupost del 2015 amb un superàvit de quasi 6 milions d’euros

dimarts 29 març 2016

El govern destinarà 3,8 milions d’euros a noves inversions al municipi pel 2016, entre elles, un nou camp de futbol de gespa; la base nàutica o la millora de carrers, parcs i jardins, entre d’altres

També es preveuen la compra del Xalet de Pedrol Rius a Cap Salou com a millora mediambiental a la zona

El govern també ha previst la indemnització per la sentència de la Duana i assenyala que es fa “totalment innecessari un segon ple extraordinari” per parlar-ne en exclusiva  

 

Salou celebra demà el ple ordinari del mes en el que, entre d’altres qüestions, passa el decret d’aprovació de la liquidació del pressupost del 2015 de l’Ajuntament així com el primer expedient de modificació de crèdit. Avui, en roda de premsa, l’alcalde Pere Granados ha parlat de la bona feina en la gestió econòmica municipal que ha fet que el romanent de tresoreria sigui de prop de 6 milions d’euros i el nivell d’endeutament de la ciutat estigui en el 26%; molt allunyat del 110% màxim permès per llei. Així, Pere Granados comentava com “hem de fer una valoració molt positiva de la gestió del govern municipal perquè amb aquest romanent en positiu ens permetrà fer una sèrie d’inversions sostenibles per tirar cap endavant projectes programàtics”; en aquesta llista de noves inversions hi ha des de la compra del Xalet de Pedrol Rius a Cap Salou per tal que passi a formar part del patrimoni municipal o la construcció d’un nou camp de futbol de gespa, entre d’altres.

Per la seva part el regidor de Gestió Econòmica, Toni Brull, ha avançat els números de l’exercici del 2015 en els que s’assoleix un romanent líquid de tresoreria de 5.894.421 euros; dels quals 3,8 milions es destinaran a inversions per aquest 2016. En aquest sentit, el regidor de Gestió Econòmica ha detallat les principals partides d’inversió per aquest mandat per tal de millorar la ciutat;  entre les que es troba una partida de 700.000 euros per a la millora de les instal·lacions municipals de l’estadi del sector 03 amb la remodel·lació del camp de futbol d’entrenament que passaria a ser de gespa artificial; 850.000 euros per a la compra de la finca de cala Morisca, coneguda com Xalet de Pedrol Rius al Cap Salou i “que ha de convertir-se –segons Brull- en un lloc de referència integrat dins el camí de ronda i que podria esdevenir un centre d’interpretació mediambiental de la zona”. Altres partides que contempla el pressupost d’inversions són la de 350.000 euros per a la construcció de la base nàutica a la platja de Ponent per donar suport als Jocs del Mediterrani del 2017; 150.000 euros en obres d’enginyeria i carrers per tal de millorar voreres; 150.000 euros per a millores en inversions a les platges (mòduls de wc públics, dutxes; 150.000 euros més per a possibles contingències o expropiacions pel camí de ronda, a més de 80.000 euros per a les obres d’enderroc dels habitatges afectats pel traçat final del barranc de Barenys i 70.000 euros més per a la millora d’alguns parcs i jardins. A més, amb una partida de 944.000 euros que resten com a reserva.

 

 

La Duana

Demà, a més, un cop finalitzat el plenari ordinari del mes de març se celebrarà també un plenari extraordinari monogràfic, a les 15h, després de la petició que ha dut a terme l’oposició i que debatrà com a únic punt de l’ordre del dia sobre la Duana. Referent a aquest tema l’alcalde, Pere Granados, ha assenyalat que “no té cap mena de sentit. De fet, passen en un ple anterior un munt de mocions i podien haver-ne incorporat una més. Van més enllà i veiem una manca de rigor en el fet de demanar una comissió d’investigació sobre un tema que està jutjat i que té els informes tècnics preceptius”.

Pel que fa a la indemnització que s’ha de pagar a l’empresa propietària del solar de l’antiga Duana, Brull ha explicat que una part de la modificació de crèdit del primer expedient que passa pel plenari servirà per destinar 1,9 milions d’euros i la resta de la quantia pendent (2 milions d’euros), es paga amb càrrec al pressupost del 2015. “Amb aquesta operació posem de relleu que l’Ajuntament de Salou disposa de bona salut econòmica, motivada principalment per l’austeritat pressupostària d’exercicis anteriors”, deia Brull. Per tant “és innecessari crear alarmisme sobre aquest tema”.

Galeria d'imatges

rdp_ple.jpg
P1250172.JPG

Document Actions