Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou manté la tradicional festa del Calamar que enguany arriba a la 38ena edició

Per primera vegada les inscripcions per participar-hi s’han de tramitar durant aquesta setmana al Departament de Cultura

dimarts 20 novembre 2012

El proper 26 de novembre i fins a l’1 de desembre la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou impulsa conjuntament amb el Club Nàutic del municipi la tradicional Festa del Calamar que enguany suma la seva XXXVIII edició. Aquesta festa es desenvoluparà a partir del proper dilluns com marquen les bases del concurs i, per primer cop, s’introdueix fer una inscripció prèvia al departament de Cultura fins divendres en lloc de tramitar-la directament una hora abans de l’inici de la festa el proper dilluns.

El tret de sortida tindrà lloc el dia 26 des del Club Nàutic a partir de les 15:15 hores i fins a la posta de sol. Enguany, a més, es manté la prohibició de la pesca al curri i s’estableix una única categoria, que com a màxim de 4 persones (3 tripulant i el patró). Sí el dia d’inici es presentem cinc o més embarcacions d’un únic tripulant , es crearà una segona categoria per un sol tripulant.

Segons la normativa establerta, a les 18.45 hores finalitza el temps límit de presentació el control de pes. Com ja és tradicional, els horaris d’inici i finalització del temps de pesca s’avisaran  amb el llançament d’un coet. Aquest any,  es repartiran trofeus   al 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran els següents trofeus: el calamar més gran –per part del Club Nàutic-  i un altre premi per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. Per la regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, “és una tradició molt nostra que no podem deixar perdre i que té grans aficionats al municipi”, ha explicat.

El sistema de puntuació serà el següent:

CALAMARS …………. 100 Punts

SÍPIES ………………….. 20 punts

POPS ……………………  10 punts

Un cop finalitzada la festa, el sopar i el lliurament de trofeus serà el dissabte, dia 1 de desembre al Club Nàutic de Salou a les 21,30 hores. La reserva i venda de tiquets es farà al mateix Restaurant del Club Nàutic Salou. Les bases es troben  a la pàgina web de l’Ajuntament, www.salou.cat

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

CALAMAR_copia.jpg
CALAMAR_copia.jpg

Document Actions