Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou més solidari que mai amb la donació de sang

dimarts 17 novembre 2009

Salou celebra la 6ª Marató de donació de sang i aprofita per fer una crida pel nen de 6 anys que necessita un trasplantament de medul·la òssia

L'Ajuntament de Salou, l'Associació de Donants de Sang del Tarragonès i el Banc de Sang i Teixits, han organitzat, pel proper dia 21 de novembre, de 10h del matí a 22h del vespre al Teatre Auditori de Salou, la sisena edició de la Marató de Sang. L'objectiu d'aquesta iniciativa és sensibilitzar sobre la necessitat de prendre l'hàbit de donar sang, captar nous donants i aconsseguir així un important nombre de donacions durant aquesta jornada.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que: 'des del govern sempre hem donat suport a les iniciatives i activitats altruistes i humanitàries que tenen per objetiu la millora de les condicions de vida i la salut dels altres, i així ho continuarem fent'. A més Granados ha dit que: ' Salou es un municipi solidari com ja ho ha demostrat anteriorment i des d'aquí demano que ho sigui sent'.

La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D'ençà bastant de temps, i seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s'han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col·laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d'activitats lúdiques mentre duri l'esdeveniment. Ana Victoria Sanchez, Cap d'Unitat de Gestió del Centre del Banc de Sang del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, ha explicat que: 'posarem el màxim de facilitats per donar l'oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari'. Sanchez ha afegit que: 'l'any passat es van fer 382 donacions al municipi de les quals el 30% ho feia per primera vegada'.

Aquest any ja s'han superat en 77 el nombre de donacions de sang respecte les efectuades en el mateix període de l'any passat i es preveu que la xifra augmenti considerablement el dia 21. Per tal d'incrementar el nombre de donacions s'habilitaran un total de 12 camilles pel matí i 18 per la tarda, així com un major nombre d'efectius sanitaris i administratius.

La Regidora de Salut Pública, Montserrat Porter, ha demanat la solidaritat de tots els salouencs, i aprofitant l'acte, ha demanat la cooperació de tothom en el cas de Joel Rodríguez, el nen de 6 anys, veí de Vilafortuny que espera un trasplantament de medul.la òssia. Porter ha afegit que: 'esperem que el dia 21 entre tots els solidaris trobem algun donant pel Joel o pels milers de nens que esperen un trasplantament'.

Document Actions