Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou millora i dignifica el carrer Falconera i el Camí dels Sorrals amb una vorera i noves places d’aparcament, en el darrer tram del Camí de Ronda

dimecres 16 juny 2021

L’alcalde de Salou, acompanyat del regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha explicat l’actuació, avui en roda de premsa

Pere Granados ha argumentat que es tracta d’una obra de més de 48.000 euros i ‘amb un gran significat, perquè és la continuació del Camí de Ronda, des de la porta del Far, fins arribar al carrer Falconera, amb el carrer del Reguerot'. L'Ajuntament continuarà amb l'adequació del Camí dels Sorrals, en un entorn natural únic, que puja fins el turó de la Glorieta, el punt més elevat del Cap Salou, 70 m per sobre del nivell del mar

 

L’alcalde de Salou, acompanyat del regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, i del cap de secció de Projectes Urbans, Josep Maria Ferran, ha explicat avui davant dels mitjans de comunicació quines són les actuacions que falten per tal de finalitzar el Camí de Ronda. Avui, en concret, Pere Granados s’ha referit a la vorera nova que s’està construint al carrer Falconera, i que “recupera un espai per a les persones, atès que és un lloc on no hi havia voreres i on no es podia circular ni amb un carretó de bebè, ni amb una cadira de rodes”. Aquesta vorera estarà enllestida i serà transitable a principis del mes de juliol.

Cal dir que aquesta zona, que ha vist suprimits els antics aparcaments, comptarà amb 34 noves places de pàrquing per a vehicles, d’ús públic i gratuït, que cobriran les necessitats dels veïns i veïnes.

Granados ha volgut remarcar la millora de la qualitat de vida dels vianants de la zona, ja que amb la nova vorera de dos metres i mig d’ample, podran transitar millor i amb més seguretat. Cal dir també que s’eliminaran les barreres d’accessibilitat a la platja, atès que es preveu construir un mirador des d’on es podran admirar espectaculars vistes al mar.

Segons ha explicat l’acalde de Salou, el Camí de Ronda arribarà a la seva finalització total en el moment en què l’Estat, a través de l’Autoritat Portuària, executi l’obra del sender que es troba ubicada en els seus terrenys, de titularitat pública.

Per la seva banda, el regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha fet referència a la importància que té el Camí de Ronda per a l'Ajuntament de Salou, un sender que voreja el mar i que està sent conegut, visitat i valorat gràcies a totes les actuacions municipals realitzades, que han rebut importants inversions econòmiques, a través de l'adquisició de finques privades que han passat a ser de titularitat municipal, per al gaudi de residents i visitants".

Montagut ha recordat les últimes actuacions al Camí de Ronda, com són, per exemple, la recuperació de l'espai natural de Cala Morisca, que va tenir una inversió municipal de 1.114.000 euros. Es va recuperar i regenerar aquest espai de 9.200 m2, per tal de protegir i posar en valor una zona verda de gran interès natural i ecològic, convertint, aquest lloc, en un nou mirador públic.

L'Ajuntament va comprar a finals de 2016 la finca del Xalet per donar pas a un nou espai natural.

Una altra actuació destacable va ser el Mirador de Platja dels Capellans, una obra inaugurada al juliol de 2019 i cofinançada amb la Diputació de Tarragona.

Un pic finalitzi l’obra del carrer Falconera, l’Ajuntament continuarà amb el Camí dels Sorrals, que puja fins a la Glorieta.

I tan bon punt estigui acabada tota l’obra, es podrà recórrer el Camí de Ronda, des de l’inici del terme de Salou, tocant a Cambrils, fins al final del terme de la capital del turisme de la Costa Daurada, tocant a Vila-seca La Pineda. Es tracta d’uns 9 km de recorregut, en els què s’ha recuperat tot el litoral salouenc a nivell mediambiental i paisatgístic.

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

RODA DE PREMSA OBRES CAMÍ DE RONDA, CARRER DE LA FALCONERA I CAMÍ DELS SORRALS (2).JPG
RODA DE PREMSA OBRES CAMÍ DE RONDA, CARRER DE LA FALCONERA I CAMÍ DELS SORRALS (1).JPG
RODA DE PREMSA OBRES CAMÍ DE RONDA, CARRER DE LA FALCONERA I CAMÍ DELS SORRALS (3).JPG
RODA DE PREMSA OBRES CAMÍ DE RONDA, CARRER DE LA FALCONERA I CAMÍ DELS SORRALS (5).JPG
RODA DE PREMSA OBRES CAMÍ DE RONDA, CARRER DE LA FALCONERA I CAMÍ DELS SORRALS (4).JPG
Imagen1.jpg
202102 P0721_CAMI DE RONDA .jpg
5.jpg
6.jpg
8.jpg
Imagen2.jpg
7.jpg
Imagen3.jpg
1.jpg
Imagen4.jpg
10.jpg
11.jpg
Imagen5.jpg
Imagen6.jpg
Imagen7.jpg

Document Actions