Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou mostra el seu potencial a la directora general de Turisme

dimecres 01 setembre 2021

Pere Granados, acompanyat del director-assessor del Patronat de Turisme, Marc Espasa, i del regidor i vicepresident de l’entitat, Hèctor Maiquez, va mostrar-li divendres passat l’important oferta turística i diversificada amb la què compta Salou 

En el transcurs de la trobada, la directora Marta Domènech va ser informada sobre els plans estratègics per a un model de municipi turístic sostenible, intel•ligent i desestacionalitzat. L’alcalde de Salou va demanar-li el seu suport per als projectes que es presentaran en el Pla Extraordinari de Sostenibilitat Turística

 

Dits plans han d’incidir en àmbits tan importants com la mobilitat sostenible, i que redueixin la petjada de carboni; la transformació digital i la gestió intel•ligent; l’aplicació d’energies netes i l’ús eficient dels recursos; la generació d’espais urbans dedicats a les persones, que siguin inclusius, integradors i de convivència social i que, alhora, revitalitzin l’economia i el comerç. La millora de zones urbanes. I també la recuperació de l’ecosistema litoral, els espais naturals d’interès paisatgístic i el patrimoni cultural i històric, com a elements que formen part d’una oferta de productes turístics més diversificada, que sigui capaç de captar nous segments o targets i ajudi a desestacionalitzar la temporada.

Com a punt rellevant, Pere Granados li va demanar a la directora de Turisme de la Generalitat el seu suport als projectes que es presentaran en el Pla Extraordinari de Sostenibilitat Turística per obtenir el finançament necessari per a la seva execució.

Pel que fa als fons europeus Next Generation, l’alcalde va explicar a Domènech la “gran oportunitat que representen aquests recursos que la Comunitat Europea ha posat a l’abast per finançar projectes estratègics importants, com ara zones urbanes com el Barri de la Salut i Cap Salou, en sintonia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible, la qual cosa comporta un gran benefici social”.

Per la seva banda, Marta Domènech, va qualificar l’oferta de Salou com de “molt competitiva, en una destinació turística de primer nivell, dins del conjunt de Catalunya”.

Abans de recórrer el Camí de Ronda, on la directora va poder gaudir d’un paisatge natural i singular dins del litoral català, amb les seves cales, la vegetació autòctona mediterrània, i amb la seva riquesa històrica; van fer una visita a la nova zona de vianants de Carles Buïgas; a l’Hotel Blaumar de Salou i al Camping & Resort Sangulí Salou, que han obtingut diferents reconeixements a nivell de sostenibilitat.

A l'Ajuntament, Domènech va signar el Llibre d'Honor, destacant la “sorprenent” oferta turística de Salou.

Galeria d'imatges

P1130781.JPG
P1130786.JPG
P1130821.JPG
P1130873.JPG
P1130920.JPG

Document Actions