Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou mostra el seu potencial de creixement a inversors russos

L’alcalde, Pere Granados, ha presentat el futur del municipi davant d’una seixantena d’empresaris russos participants al Fòrum Empresarial Catalunya Rússia

divendres 02 novembre 2012

Salou acompanya aquests dies a la delegació catalana –que compta amb un centenar d’empreses i institucions- i que pretén obrir nous fronts de negocis a Rússia aprofitant la internacionalització del país i la important presència de russos en el sector turístic de la capital de la Costa Daurada. Avui al Fòrum Catalunya Rússia que s’està celebrant a Moscou, l’alcalde, Pere Granados, ha presentat el projecte de Salou 2020 a uns 60 empresaris, on ha desgranat el creixement de Salou. L’alcalde ha explicat com des de Salou “incidim especialment en el disseny i desenvolupament de nous projectes, creant un model de ‘turisme integral’, de fusió, especialitzat i divers en tendències, conceptes i nous hàbits vacacionals i d’oci”. 

En aquest sentit ha presentat 4 projectes estratègics per a l’economia de Salou: el desenvolupament del nou port esportiu de la pedrera; a més de l’àmplia zona de ressorts i zona comercial i esportiva que es desenvoluparà a la zona de Barenys.

Concretament, en aquesta àrea que consta de 85 hectàrees de sòl s’inclouen tres zones diferenciades: una d’hotelera amb la construcció de vuit ressorts de gran qualitat  que ampliarà l’oferta turística de la ciutat; una ciutat esportiva de 9 hectàrees de terreny, que acollirà uns equipaments amb capacitat per a desenvolupar tota una sèrie d’activitats esportives recreatives o de competició; i una zona comercial, d’indústria aparador i parc de negocis amb oficines per a professionals i empreses.  

El projecte, que inclou tant oferta turística com empresarial i de serveis, permetrà reactivar l’economia del municipi, doncs els estudis apunten que tota aquesta zona permetrà generar directament uns 2.000 llocs de treball, a més de l’ocupació que generin les diverses obres de construcció de cada una de les zones.

El quart dels projectes se centra en l’Eix Cívic en ple centre urbà: Es preveu que sigui una gran avinguda “bulevar” de 2 quilòmetres, on s’hi construiran una quinzena d’edificacions que englobaran uns 600 habitatges, a més dels respectius baixos comercials (uns 8.500 m2) que dinamitzaran i qualificaran el sector comercial de Salou.

Deia l’alcalde que “junt amb el futur complex de Barcelona World, els projectes que presenta Salou formen un conjunt d’inversions que completaran la nostra oferta, creant noves experiències innovadores per a la satisfacció dels nous mercats turístics internacionals”.  Granados, ha volgut recordar que “Rússia és un sector estratègic per al nostre municipi; l’hem de tenir molt present però sense oblidar-nos d’altres mercats molt potents com el britànic o el de l’estat espanyol”, ha assegurat l’alcalde Pere Granados. 

Per Granados, “sense cap mena de dubte tots aquests projectes faran de Salou una destinació única i exclusiva, amb un gran atractiu per a la inversió i el negoci a tots aquells sectors vinculats amb la indústria turística i el desenvolupament de noves i innovadores experiències”.

La setmana que ve, Salou també assistirà a la fira de Londres, la World Travel Market, on ja estan previstes una sèrie d’accions promocionals i institucionals per seguir presentant l’oferta de Salou i el seu futur com a destinació turística “integral”.

Galeria d'imatges

russia_1.JPG
russia_2.JPG
Conferncia_Salou_a_Russia1.JPG
Salou_-russia.JPG

Document Actions