Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou multarà els comerços que no respectin l’estètica de la via pública

Les infraccions es xifren en 300 euros de multa

dimecres 28 març 2012

El ple de l’Ajuntament de Salou d’aquest migdia ha aprovat per unanimitat una modificació de l’ordenança cívica i de convivència per tal d’incloure-hi un apartat que fa referència a l’estètica dels establiments comercials del municipi. Així, s’han modificat alguns dels articles amb l’ànim d’aconseguir millorar l’estètica visual de l’entorn  del municipi. Així, la modificació de l’ordenança determina que com a protecció de l’entorn urbà resta prohibit en el conjunt del terme municipal de Salou els actes i aprofitaments de reclams o mercaderies en façana, en la part exterior dels tancaments i/o tendals dels establiments comercials i de serveis.  Per la regidora de Comerç, Reyes Pino, “es tracta d’una mesura especialment demanada pels comerciants perquè són conscients que l’estètica és un bon reclam per al comerç de qualitat que ells busquen i pel qual nosaltres també apostem com a administració”, ha dit.  Segons l’ordenança, aquells establiments que siguin reincidents rebran una multa de 300 euros.

Pel regidor de Gestió de Territori i Ocupació de la Via pública, Marc Montagut, aquesta mesura s’ha hagut d’adoptar davant dels excessos que fan alguns comerços i establiments; després que es poses en marxa un pla especial de l’equipament comercial ara fa un any. “Atenent l’increment d’activitats dedicades a la venda d’articles de record enlloc de significar una especialització amb una major profunditat de l’oferta, s’ha derivat en una banalització de nombroses activitats especialistes”, ha afegit el regidor. La normativa també tindrà present l’activitat d’alguns locals que neixen una deficient imatge exterior i, amb unes condicions tan exigües en l’interior dels establiments que han acabant afectant les mateixes vies públiques, transformades en sales d’espera dels establiments que generen molèsties i incomoditats per a una pacífica convivència ciutadana.

Pel que fa a d’altres aspectes d’estètica, la modificació de l’ordenança també recull un article més on es determina que no es podrà col·locar i/o emmagatzemar als balcons i terrasses o similars amb afectació a la via pública, estris o objectes, brutícia i/o qualsevol altre objecte que degradi a l’entorn o sigui perjudicial per la salut de les persones o pugui esdevenir perillós. També resta prohibit estendre i secar roba sobrepassant la línea de façana o que sigui visible des de la via pública, així com penjar i/o col·locar qualsevol altre objecte que sigui contrari a l’estètica de la via pública i de l’entorn o que sobresurti de les façanes de les cases o de les portes de les botigues, llevat d’autorització municipal”.

Galeria d'imatges

CC_Andorra_3b.JPG
CC_Andorra_3b.JPG

Document Actions