Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou nomenarà Julio Vilaplana fill adoptiu del municipi en el marc de la festa del 30 d’octubre a Salou

dimecres 21 octubre 2015

Enguany,  hi haurà una quarantena d’activitats i el pregó arrancarà

Quan falten menys de deu dies perquè se celebri el dia gran de la festa major del 30 d’Octubre a Salou, data en la que es commemora que el Tribunal Suprem va concedir la independència administrativa de Vila-seca l’any 1989, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou presenta els actes que conformen el programa participatiu d’aquestes festes que s’inicien aquest dissabte. En total seran prop d’una quarantena d’actes, entre els que destaca el nomenament de Julio Vilaplana Verdú com a fill adoptiu a títol pòstum, en el decurs d’un ple extraordinari que se celebrarà el proper dimecres 28 d’octubre a les vuit del vespre.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, destacava que “aquest fet vol significar la màxima distinció vers la seva tasca i aportació a Salou”. La família Vilaplana, de gran tradició i vocació gelatera va arribar a Salou el 1957, amb la intenció d’obrir un establiment i trobar en aquesta localitat una oportunitat on poder desenvolupar la seva feina. Des de llavors, la personalitat inquieta i observadora de Vilaplana amb la seva capacitat d’iniciativa i el seu tarannà sociable i carismàtic, sempre preocupat pels reptes col·lectius, han multiplicat els seus vincles amb la ciutat en múltiples dimensions. L’empresari va ser distingit amb el diploma al Mèrit Turístic atorgat per la Generalitat de Catalunya l’any 1986 i com activista compromès i home fort de l’ideari del moviment segregacionista, va estar des del primer moment compartint la primera línia amb un grup de ciutadans que reivindicaven un “Salou lliure”, amb l’objectiu d’assolir l’autonomia municipal de Salou respecte de Vila-seca.

Però abans del nomenament del fill il·lustre la festa començarà amb el tradicional pregó que es durà a terme el dimarts 27 de novembre a les 8 del vespre i anirà a càrrec del Dr. Jordi Diloli, professor del departament d’Història i Història de l’Art de la URV i responsable del Grau d’Història de la URV. Diloli, ha treballat activament en les campanyes d’excavació que s’estan duent al jaciment ibèric de la Cella, al cap Salou.

Però des del 24 d’octubre i fins al 31 d’octubre les activitats esportives, culturals, gastronòmiques i festives s’uneixen sota un mateix paraigües per donar pas a una festa de marcat caràcter local però que enguany s’internacionalitza perquè coincideix en el temps amb el RallyRACC Catalunya Costa Daurada, el qual comença aquest dijous. La regidora de Cultura, Mª José Rodríguez, ha manifestat que “al marge del dia del pregó i de l’acte institucional de nomenament del fill predilecte, el dia fort, serà el 30 d’octubre, festiu al municipi, i en el que l’ofrena floral, un aperitiu popular i la gran paella popular centraran els actes del matí”, però, afegia, “durant deu dies petits i grans trobaran actes participatius de tota mena per gaudir d’una festa molt nostrada”.

Però aquest cap de setmana ja s’inicien els primers actes participatius i festius, entre ells la festa Lan party i també la Lan Xic’s (dissabte 24 de les 10 a les 13h a la Sala Europa del TAS); el torneig escolar d’escacs Memorial Francesc Liñán (també el mateix dissabte a les 10.30h al passadís del TAS) i la Nit Jovesport al pavelló Salou Centre de les 21 i fins a les 2 de la matinada.

El diumenge 25 d’octubre les activitats se centraran en l’excursió de festa major a càrrec del Club Excursionista Salouenc; la caminada de Festa Major organitzat pel Centre d’Alta Resolució de Salou les quals arriben a la vuitena edició, així com la pedalada popular que organitza l’Associació Ciclista Salou. La festa manté activitats consolidades com la cercavila d’elements populars del seguici de Salou (diumenge 25 a les 19 hores amb sortida des de la plaça Bonet) o el lliurament dels XIV premis 30 d’octubre a la creativitat infantil i juvenil (dimecres 28 d’octubre a les 17,30h al TAS); també es manté el concert de les corals (dijous 29 d’octubre a les 21,30h al TAS) o l’open de dòmino que arriba a la cinquena edició (diumenge 25 d’octubre a les 9,30h al TAS).

En el marc de la festa també se celebra la inauguració de l’exposició del 25è aniversari del museu de l’esmalt contemporani (dijous 29 d’octubre a les 20 hores a la Torre Vella). La festa també coincideix amb la celebració de la castanyada i de halloween; amb actes com el passatge del terror i terror xic’s, la confecció del superpanellot o la xocolatada pels més petits i tast del panellot.

Els actes de la festa del 30 d’octubre coincideixen també amb activitats a la biblioteca municipal que celebra el 23è aniversari.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

30_oct_petit.jpg

Document Actions