Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou, nova seu de la Universitat d'Estiu

divendres 30 maig 2008


La Universitat d'Estiu (UE) incorpora Salou com a nova seu. Paco Goya, regidor d'Ensenyament d'aquesta població, i Santiago Castellà, vice-rector de Relacions Externes de la URV, han presentat aquesta setmana els cursos. El període de matriculació ha començat el 2 de maig per a la UE de les Terres de l'Ebre, i el dia 26 per a la UE de la URV.

La UE que es desenvolupa al Camp de Tarragona i que ja ha arribat a la 13a edició, comença el 30 de juny i finalitza el 18 de juliol. En total, ofereix 26 cursos presencials i un de virtual sobre 'Negoci electrònic a través d'Internet', que ja arriba a la seva III edició i que ha tingut molt bona acollida entre els estudiants de l'Amèrica Llatina.

Dels cursos, 16 es fan a Tarragona, 5 a Reus, 3 a Cambrils i 3 a Salou, que s'inicia com a nova seu amb la 'vocació que sigui una seu definitiva de la Universitat d'Estiu', segons Santiago Castellà. En concret, els cursos que s'impartiran a Salou són:

'Jaume I i l'expedició de Mallorca'. Del 30 de juny al 4 de juliol (30 hores).
'Societats complexes i diàleg global'. Del 8 al 10 de juliol (20 hores).
'Grafologia bàsica'. Del 14 al 18 del juliol (20 hores).

La temàtica dels cursos fa una especial atenció a temes d'actualitat i al debat de la situació que viu la societat d'avui dia. En aquest sentit, s'han programat temes vinculats a les polítiques de gènere, medi ambient, immigració o mitjans de comunicació, així com matèries més científiques, que tenen molt bona acollida entre l'alumnat. Paral·lelament als cursos, la Universitat d'Estiu també té prevista la realització d'activitats culturals i de lleure.

La Universitat d'Estiu està oberta a estudiants de la URV que completen la seva formació amb cursos de lliure elecció, però també a alumnes d'altres universitats, especialment de parla catalana, així com a qualsevol ciutadà independentment de la seva formació.

El proper 25 de juny tindrà lloc a Salou la inauguració oficial de tota la Universitat d'Estiu. L'acte està vinculat amb la celebració del 800 aniversari del naixement del rei Jaume I. A la sessió inaugural, el periodista i escriptor Baltasar Porcel pronunciarà una conferència sobre l'època d'aquesta figura. També s'ha previst la celebració d'un recital de música medieval.

Per a consultar més informació sobre els cursos podeu accedir a aquesta adreça: http://www.urv.cat/estudis/universitat_estiu/index.html

Document Actions