Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obre als vianants els terrenys municipals de primera línia a Cap Salou

El municipi instal·larà plataformes i adequarà els espais per fer visitable aquests punts, abans que s’iniciï la segona fase del camí de Ronda

dijous 13 juny 2013

L’Ajuntament de Salou destinarà prop de 70.000 euros a millorar i adequar els solars municipals que hi ha a la primera línia de mar a la zona del Cap de Salou, per on ha de discórrer la segona fase del camí de Ronda. En aquest sentit, s’està treballant en l’adequació  bàsica per tal d’afavorir l’ús públic i els passejos de vora mar dels espais naturals de propietat municipal i a disposició d’aquesta Administració, que es troben a primera línia de mar des dels Replanells –on acaba la primera fase del camí- fins a la Punta de La Cella.

El projecte, finançat amb fons FOMIT, té un cost de 69.105 euros, i consisteix en adequar els accessos i els passos per tal que el passejant pugui gaudir dels espais naturals tot prioritzant un recorregut principal, que serà l’embrió de la segona fase del futur Camí de Ronda. “Creiem molt interessant que els nostres veïns i visitants puguin conèixer la natura que s’aprecia des de les diferents cales que hi ha a Salou, un Salou més desconegut però d’una gran bellesa paisatgística que ja s’ha descobert en la primera fase del camí de Ronda”, explicava l’alcalde, Pere Granados. 

Així, en el projecte en el que treballen els Serveis Tècnics Municipals, es pretén aplicar al pas dels senders existents a una amplada mínima de 1,50 metres, netejant de forma selectiva la vegetació arbustiva i d’arbrat per facilitar el passeig, a més, s’instal·laran replans i petites escales als llocs del sender on calgui salvar desnivells que impedeixin el pas a persones de totes les edats.

També es col·locaran baranes de fusta i passarel·les als pocs llocs de pas perillosos sobre els barranquets o altres desnivells del roquissar, ja que es tracta de la zona més abrupte de la costa salouenca. Tota aquesta actuació es completarà amb la instal·lació de petites plataformes de fusta que es col·locaran als llocs estratègics per tal que puguin servir de banc o lloc de parada i descans.

Els caminants veuran senyalitzada la ruta amb uns fitons de fusta que acompanyaran i iniciaran el camí principal per al passejant. Aquest projecte, es durà a terme un cop hagi acabat la temporada d’estiu.

Galeria d'imatges

replanells.jpg
replanells_2.jpg
desde_cala_pinatell.jpg
replanells.jpg
planol_SOLARS_PATRIMONI.jpg

Document Actions