Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obre convocatòria pel primer premi literari ‘Jaume I’

dimarts 26 març 2024

L'Associació Cultural i d'Esbarjo Jaume I de Salou ha anunciat la convocatòria del primer Premi Literari "Jaume I", una iniciativa que busca fomentar la creativitat literària al voltant de la figura històrica de Jaume I "El Conquistador" i el seu impacte en la història de Catalunya. El concurs està obert a escriptors majors de 13 anys de qualsevol nacionalitat, amb obres en castellà o català.

El certamen acceptarà relats curts, tant verídics com novel·lats, que hauran de ser inèdits, originals i individuals. Els treballs hauran de girar entorn de Jaume I i les seves conquestes de Mallorca i València, iniciades des del Poble de Salou, oferint així una plataforma per a la divulgació de la rica història local.

Les categories del concurs inclouen Juvenil (de 13 a 17 anys), Adolescent (de 18 a 25 anys) i Adult (a partir de 25 anys), amb premis específics per a cada grup d'edat. Els guanyadors rebran un trofeu, un diploma i la publicació del seu relat en un llibre d'antologia que recollirà els millors treballs del concurs. A més, tots els finalistes i premiats rebran un exemplar d'aquesta antologia i un diploma de participació.

La convocatòria per a presentar obres comença el 20 de febrer de 2024 i finalitza el 30 de maig de 2024. Els interessats hauran d'enviar els seus relats per correu electrònic a acejaumeisalou@gmail.com, seguint les bases específiques publicades per l'organització.

L'entrega de premis tindrà lloc el diumenge 8 de setembre de 2024 a Salou, on els guanyadors hauran de recollir el seu guardó personalment, tret que comuniquin a l'organització la seva impossibilitat i nomenin un representant.

Aquesta iniciativa no només pretén promoure la literatura i la història, sinó també posar en valor la figura de Jaume I i el seu llegat, estretament lligat a la regió de Salou i el seu entorn. Amb el suport de l'Associació Cultural i d'Esbarjo Jaume I, el Premi Literari "Jaume I" promet esdevenir un esdeveniment destacat en el calendari cultural de Salou i un punt de trobada per a amants de la literatura i la història de totes les edats.

Document Actions