Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obre convocatòria per incorporar 16 agents interins a la Policia Local

dimarts 06 febrer 2024


L'Ajuntament de Salou obre convocatòria per a la incorporació de 16 agents interins a la Policia Local durant la temporada estival de 2024, amb l'objectiu d'incrementar la seguretat i el servei a la ciutadania i als visitants en aquesta destacada destinació turística.

Els nous agents, que formaran part de l'escala d'administració especial, subescala de serveis especials, dins del grup C, subgrup C1, es repartiran en dues àrees específiques: 6 d'ells seran assignats a tasques de policia de proximitat urbana i els 10 restants a la vigilància de les platges.

La funció d'aquests agents serà clau per garantir l'ordre públic i la seguretat, amb responsabilitats que inclouran l'assistència a la ciutadania, l'atenció a les víctimes, la regulació del trànsit, el compliment de les ordenances municipals relacionades amb el consum d'alcohol en l'espai públic, la venda ambulant i l'ús de l'espai públic, així com la col·laboració amb altres forces de seguretat i la realització de tasques informatives.

L'alcalde Pere Granados subratlla el compromís del govern local per oferir un servei de proximitat i qualitat

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament pretén reforçar els serveis de trànsit, civisme, proximitat i assistència en les zones de platges, assegurant una atenció de qualitat tant per als residents com per als nombrosos turistes que visiten Salou durant els mesos d'estiu.

Els contractes tindran una durada de sis mesos per cobrir tota la temporada alta turística, i el procés de selecció es durà a terme a través d'un concurs-oposició lliure, obert a tots els candidats que compleixin els requisits establerts. En un gest cap a la igualtat de gènere, s'ha reservat un 25% de les vacants, és a dir, 4 places, exclusivament per a candidates femenines.

El calendari previst per a la selecció d'aquests agents començarà amb la presentació de sol·licituds durant la segona quinzena de febrer, seguida de les proves de selecció a la primera setmana de març.

 Dels 16 agents interins, 6 seran assignats a tasques de policia de proximitat urbana i els 10 restants a la vigilància de les platges

Els candidats seleccionats que ja disposin del curs de formació necessari iniciaran la seva tasca a partir de Setmana Santa. Aquells que no hagin completat la formació rebran un curs intensiu de 4 setmanes (120 hores) impartit per l'Escola de Policia de Catalunya, programat per començar el 9 d'abril i finalitzar el 6 de maig.

Les sol·licituds es podran presentar fins a final de febrer, tant de manera presencial a l'Oficina d'Assistència al Registre de l'OAC de Salou com a través de la Seu Electrònica de l'ajuntament. Aquells que realitzin el tràmit de manera telemàtica gaudiran d'una bonificació del 10% en la taxa de sol·licitud.

Les sol·licituds es podran presentar fins a final de febrer de manera presencial a l'Oficina d'Assistència al Registre de l'OAC de Salou o a través de la Seu Electrònica de l'ajuntament

Requisits
Els requisits per aspirar a les places inclouen la nacionalitat espanyola, ser major de 18 anys i no excedir l'edat màxima de jubilació, estar en possessió del títol de Batxillerat o equivalent, i complir amb les alçades mínimes establertes d'1,65 m per als homes i 1,55 m per a les dones, entre altres condicions. Les bases específiques del procés estan disponibles per a la consulta dels interessats.

L'alcalde Pere Granados ha destacat la importància d'aquest reforç per a la seguretat i el benestar tant dels salouencs com dels visitants durant la temporada estival, subratllant el compromís del govern local per oferir un servei de seguretat de qualitat.

D'altra banda, el regidor de Seguretat Ciutadana, Sebastià Domínguez, ha manifestat que Salou aposta per un model policial de proximitat, amb sensibilitat pel mediambient, adaptat al nostre atractiu turístic i preparat per afrontar els reptes del segle XXI.

Document Actions