Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obre el Centre de Recuperació Animal per garantir el benestar de les colònies de gats ferals del municipi

dijous 16 febrer 2023

Aquest espai permet que els felins puguin recuperar-se, després de les intervencions d’esterilització; així com, també, en cas que estiguin malalts. Hi tindran accés les dues associacions del municipi, Sos Gats Salou i Huellas Callejeras

Actualment, a Salou hi ha uns 700 gats, distribuïts en 73 colònies diferents; i amb 82 persones que es responsabilitzen de la seva alimentació

 

L’Ajuntament de Salou, a través de la regidoria de Defensa i Protecció Animal, ha inaugurat, aquest matí, el nou Centre de Recuperació Animal adreçat a les colònies de gats ferals, per tal que els felins puguin recuperar-se en bones condicions després de les intervencions d’esterilització; i, també, per a aquells casos en què estiguin malalts, abans de ser retornats a les seves colònies d’origen.

Cal destacar que el municipi de Salou compta amb uns 700 gats ferals, distribuïts en 73 colònies; que són alimentats per 82 persones, les quals tenen el carnet reglamentari expedit per l’Ajuntament.

A la presentació d’avui dijous, hi han assistit la regidora de Defensa i Protecció Animal, Beatriz Morer, entre altres regidors i regidores de l’Ajuntament, a més de les representants de les dues associacions en defensa dels drets dels felins a Salou, Sos Gats i Huellas Callejeras.

L’espai que és el nou centre de recuperació està format per un mòdul prefabricat de 15 m² i es troba ubicat en dependències municipals. Disposa de tot el material necessari per a la cura dels gats, un armari amb estris per a tal efecte i dues taules, on s’hi pot treballar i es poden depositar les gàbies per als gats.

Els animals estan separats en gàbies. Per tal de tenir un control de la seva entrada i sortida, se’ls obre una fitxa amb la data de la seva captura i el motiu pel qual és necessari que estiguin ingressats al centre. Per a la seva custòdia i vigilància, hi tindran accés les dues associacions de la ciutat, Sos Gats Salou i Huellas Callejeras, a través de les seves representants.

El centre es troba obert en horari de 7 a 14 h. Aquesta setmana ja s’ha estrenat, amb la incorporació de dos exemplars felins.

Segons l’alcalde Pere Granados, “estem davant d’un equipament que garantirà el tractament, cura i rehabilitació dels felins assilvestrats que ho necessitin”. En aquest sentit, “podem veure feta realitat una necessitat que farà possible que aquests animals tinguin una especial atenció i cures mèdiques supervisades per les persones responsables de les entitats animalistes del municipi, a les quals els agraïm molt sincerament la seva labor, dedicació i seguiment, ja que sacrifiquen gran part del seu temps i recursos”. “Des de l’Equip de Govern és la nostra missió vetllar per la dignitat i el respecte cap a aquests animals i, per això, continuarem treballant en la línia de supervisar i millorar les condicions de vida a les colònies de gats ferals de Salou”.

Per la seva part, la regidora de Defensa i Protecció Animal, Beatriz Morer, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que “anem aconseguint els nostres objectius a Salou, des de la nostra àrea”. En aquest sentit, “el centre és una reivindicació que ens feien les associacions del municipi i avui és una realitat”, ha dit Morer. Des que va crear-se la regidoria, “hem implementat l’obligatorietat de la tinença del carnet d’alimentador/a pels felins que viuen al carrer; hem creat el refugi d’animals i, en darrer terme, el Centre de Recuperació Animal, que proporcionarà un servei molt útil”. Així mateix, Morer ha avançat que “tenim en marxa els convenis amb les clíniques veterinàries del municipi per tal que es puguin esterilitzar els gats”.

Aquest nou espai és un complement del refugi per a preadopcions ja existent, on s’hi troben aquells gats de major edat que esperen adopció i que ja no poden romandre al carrer. En aquest cas, l’Ajuntament de Salou ha reformat el refugi, realitzant una substitució del sostre, per garantir un major aïllament per a les bèsties.

Entre les dues instal·lacions, són uns 100 m² dedicats a la cura d’aquests animals.

Cal recordar que un dels principis fonamentals de la nova Llei de Benestar Animal, aprovada el passat divendres, 10 de febrer de 2023, indica que els municipis han de fer-se càrrec de l’alimentació i les cures sanitàries d’esterilització i benestar dels gats ferals.

Galeria d'imatges

0.jpg
7.JPG
1.JPG
3.JPG
4.JPG
6.JPG
10.JPG
11.JPG
2.JPG
13.jpg

Document Actions