Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obre la primera oficina d’Avalis a la demarcació de Tarragona per aportar liquiditat a les empreses

A Catalunya, només hi ha una oficina a Barcelona i una altra a Lleida

dijous 25 febrer 2010

L’Ajuntament de Salou, a través de l’Observatori del Comerç i l’Escola Superior del Comerç de Costa, ha obert una delegació d’Avalis, una societat de garantia recíproca promoguda i participada per la Generalitat de Catalunya (a través de l’Institut Català de Finances) i la gran majoria d’entitats financeres que té com a missió recolzar en forma d’aval el finançament de la inversió empresarial d’autònoms i pimes. “És una molt bona notícia perquè en aquests moments de crisis severa per a les empreses facilitem els mecanismes per a obtenir crèdit, i per tant, liquiditat”, ha dit l’alcalde de Salou, Pere Granados. “És una mesura més anti-crisis de les que estem impulsant des de l’Ajuntament per tal de donar un cop de mà als diferents sectors”, ha remarcat.

Per la seva part, el regidor de Comerç, Mercats i Consum, Pedro Lavilla, ha manifestat en la roda de premsa que “des de la regidoria busquem fórmules per a paliar la important crisis existent al sector comercial ja que la falta de despesa repercuteix directament en els establiments”, ha explicat. Però és clar que, “tot i que la meva tasca és la de defensar directament els interessos dels comerciants de Salou”, aquesta oficina del Punt Avalis va més enllà ja que també donarà servei a totes les petites i mitjanes empreses de la demarcació de Tarragona.

El servei està ubicat a la primera planta de l’Ajuntament de Salou, adscrit a la regidoria de Comerç, i comptarà amb una persona responsable que s’encarregarà de l’atenció al públic i la gestió dels expedients. Des de l’àrea s’ha començat ja una campanya de divulgació d’aquest servei innovador al mateix municipi però també entre la resta d’Ajuntaments de Tarragona.
Segons ha explicat la responsable del Punt Avalis Lleida, Elena Garasa, “l’objectiu és que les petites i mitjanes empreses i els autònoms puguin rebre circulant”. Aquesta tercera oficina que s’obre a Catalunya, amb seu a Tarragona, té el vessant Avalis Comerç i Avalis Emprèn.
Per la seva part, des de la Confederació del Comerç de Catalunya, Sergi Albarrán, ha agraït l’esforç per tenir una oficina de proximitat d’aquestes característiques i que “Salou agafi una vegada més la bandera del comerç a la demarcació”.

Avalis no concedeix crèdit sinó que el seu objecte social és atorgar avals financers, tècnics i econòmics a les pimes; autònoms i professionals amb seu social a Catalunya per permetre a aquests dur a terme els seus projectes.

Document Actions