Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obre les seves platges i cales a partir d’avui dilluns, amb l’entrada a la fase 2 de desescalada

dilluns 25 maig 2020

L’Ajuntament ha editat uns cartells per informar la ciutadania de l’ús responsable de les platges, que es col·locaran, aquesta setmana, als respectius accessos

Amb l’entrada en vigor d’aquesta nova fase, es permet el bany recreatiu; i es mantenen les recomanacions per a la pràctica d’activitats esportives

L’alcalde, Pere Granados, apel·la a ‘la responsabilitat individual i col·lectiva, per respectar, en tot moment, les mesures de seguretat, protecció i higiene, per continuar evitant els potencials riscos de contagi i de propagació de la COVID-19’

Salou obre les seves platges i cales a partir d’avui dilluns, 25 de maig, amb l’entrada a la fase 2 de desescalada, fet que permet el bany recreatiu. Segons l’Ordre SND/414/2020, de 16 de maig, del Ministeri de Sanitat, l’ús de la platja en aquesta nova fase se sotmet a un conjunt de normes i recomanacions.

En aquest sentit, l’Ajuntament de Salou ha editat uns cartells per informar la ciutadania de l’ús responsable de les platges, que s’instal·laran durant aquesta setmana a totes les platges per tal que la població se n’assabenti de com cal actuar a les zones de bany. Els plafons s’han elaborat en dos idiomes: català i castellà; el text dels quals va acompanyat d’imatges explicatives per facilitar la comprensió.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha apel·lat, ara més que mai, a “la responsabilitat individual i col·lectiva, per respectar les mesures de seguretat, protecció i higiene, i poder gaudir, tots i totes, de les platges del municipi, amb respecte, per continuar evitant els potencials riscos de contagi i de propagació de la COVID-19”. Només d’aquesta manera, “aconseguirem garantir la salut i el benestar de residents i visitants, i fer que Salou sigui una destinació neta, sana i segura de coronavirus”, ha assegurat Granados.  

Entre les mesures de les què s’informa, cal dir que serà necessari mantenir, sempre, la distància mínima de seguretat de 2 metres respecte a altres usuaris / àries. Si no fos possible mantenir-la, caldrà protegir-se amb mascareta.

Caldrà fer ús, també, de guants i productes d’higiene de mans si es toquessin materials i elements aliens. Així mateix, els grups hauran de ser d’un màxim de 15 persones, tret d’aquelles que convisquin juntes.

Els cartells també indiquen que és permesa la pràctica d’activitats esportives, sempre que es puguin desenvolupar individualment i sense contacte físic, mantenint una distància mínima entre persones de 2 metres.

Les dutxes, rentapeus, fonts, lavabos i jocs infantils romandran tancats, per seguretat.

L’Ajuntament de Salou també demana a la ciutadania que, davant de qualsevol símptoma compatible amb la COVID-19, acudeixi, el més aviat possible, al centre sanitari més pròxim.

 

Control de l’aforament

La Policia Local de Salou treballarà junt amb la plantilla de socorrisme per tal de garantir la seguretat de les persones i controlar l’aforament a les platges i cales del municipi, així com per garantir que tothom adopta les mesures de seguretat i higiene exigides.

Així mateix, segons ha explicat el regidor de Platges: Concessions i Autoritzacions, Jesús Barragán, "les dues webcams del municipi es faran servir per vigilar el moviment i afluència de les persones a les platges de Salou, fins que no es posi en marxa l’aplicació que s’està creant", això sí, "respectant, sempre, la llei de protecció de dades".

Aquestes càmeres, connectades amb Visitsalou, oferiran imatges en temps real de les dues principals platges, la de Llevant i la de Ponent. Estaran connectades amb la comissaria de platja de la Policia Local, que podrà actuar en cas que sigui necessari.

La ciutadania pot consultar-les, a través de la pàgina web del Patronat Municipal de Turisme de Salou, a https://www.visitsalou.eu/es/descubre-salou/sobre-salou/salou-vivo-y-360-deg

Galeria d'imatges

2.png
1.png

Document Actions