Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obre una nova convocatòria d’ajuts econòmics per al teixit comercial i empresarial del municipi

dijous 24 novembre 2022

En total, es destinaran fins a 100.000 euros per a aquest programa de subvencions

Contempla cinc línies d’actuació: línia 1, per a persones emprenedores amb projectes d'autoocupació i l’afavoriment de la creació i establiment de noves empreses, amb local establert al municipi de Salou; línia 2, per a la renovació i modernització de l'establiment en l'àmbit tecnològic; línia 3, per a la millora de la imatge comercial de l’establiment; línia 4, per a la millora de la sostenibilitat i/o estalvi energètic; i línia 5, per a la concessió d’incentius per a la reobertura de locals buits, dins de la trama urbana del municipi de Salou

Les sol·licituds es poden demanar a partir d’avui dijous, 24 de novembre, i fins al 31 de desembre de 2022; presentant la instància, via online, a través de la Seu Electrònica, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ)

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Dinamització Econòmica, ha posat en marxa una nova convocatòria d’ajuts econòmics adreçats al comerç, la restauració i els serveis de proximitat, destinant un total de 100.000 euros. Es poden beneficiar d’aquests ajuts les persones físiques o jurídiques: autònoms i petites empreses de comerç, restauració i de serveis de proximitat de Salou.

La finalitat d’aquest programa d’ajudes és contribuir a la modernització i millora de la competitivitat del teixit comercial i de serveis, amb eines tecnològiques i digitals aplicades al retail, per ser comerços tecnològics de proximitat. També, ajudar davant els nous reptes de sostenibilitat; la millora de la imatge comercial de l’establiment; la concessió d’incentius per a la reobertura de locals buits; i les noves activitats, amb local establert al municipi.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha assegurat que “des de l’Ajuntament, volem prioritzar l’adaptació del nostre teixit comercial i empresarial a les noves tecnologies; així com donar un gran impuls a l’emprenedoria”.

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha assenyalat que “tornem a presentar una nova convocatòria d’aquests ajuts, atès que els darrers anys van tenir molt bona acollida, i volem continuar donant suport al comerç local”.

Aquesta nova convocatòria contempla, per tant, cinc línies:

Línia 1.- Per a persones emprenedores amb projectes d'autoocupació i l’afavoriment de la creació i establiment de noves empreses, amb local establert al municipi.

Línia 2.- Per a la renovació i modernització de l'establiment en l'àmbit tecnològic.

Línia 3.- Per a la millora de la imatge comercial de l’establiment.

Línia 4.- Per a la millora de la sostenibilitat i/o estalvi energètic.

Línia 5.- Per a la concessió d’incentius per a la reobertura de locals buits, dins de la trama urbana del municipi de Salou.

Pel que fa a la quantia dels ajuts, serà, per a la línia 1, l’equivalent a la taxa d’obertura, amb un import d’entre 700 i 1.600 euros. D’altra banda, per a la resta de línies, és a dir, 2, 3, 4 i 5, la quantia serà del 50% de les despeses subvencionables, fins arribar a un màxim de 800 euros.

Es consideren despeses subvencionables aquelles que corresponguin a la naturalesa de l’activitat, realitzades entre l’1 de gener i el 31 de desembre de 2022.

En el cas de la línia 1, es tindran en consideració les noves activitats donades d’alta al darrer trimestre de 2021, sempre i quan no hagin estat beneficiàries de la convocatòria de 2021.

Les sol·licituds es poden demanar a partir d’avui dijous, 24 de novembre, i fins al 31 de desembre de 2022. Caldrà emplenar la instància de sol·licitud específica, i presentar-la, via online, a través de la Seu Electrònica, en aquest enllaç (FES CLIC AQUÍ), adjuntant tota la documentació requerida.

Més informació al web www.salou.cat/ajutsempreses2022; per telèfon o WhatsApp al número 687 209 435; o bé a través de correu electrònic, a l’adreça promocioeconomica@salou.cat

Fitxers adjunts

Document Actions