Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obté el 100% en transparència: el Segell Infoparticipa reconeix la qualitat comunicativa de l'Ajuntament

divendres 24 maig 2024

L'Ajuntament de Salou ha estat guardonat amb el prestigiós Segell Infoparticipa, atorgat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Aquest premi reconeix l'excel·lència en la qualitat i transparència de la informació disponible a la plana web municipal.

El consistori ha aconseguit una puntuació del 100% en els 52 indicadors avaluats pel grup d'investigació ComSET, que aborden aspectes com la gestió de recursos, informació municipal i participació ciutadana.

Entre els membres del jurat, s'incloïen la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya i un representant de l'Oficina Antifrau de Catalunya.


Avalució màxima: 100%
Dels 116 ajuntaments avaluats, només 17 han assolit la màxima puntuació, i Salou s'ha destacat com l'única ciutat del Tarragonès a rebre aquesta distinció.

Durant l'acte de lliurament dels premis, celebrat a Barcelona, el rector de la UAB, Javier Lafuente Sancho, ha animat les administracions locals a sumar-se a aquesta "celebració de la transparència". Lafuente ha destacat que el segell actua com un reconeixement vital a la "cultura de la transparència i de la bona comunicació", essencials per oferir un servei eficaç a la ciutadania. Ha recalcat que cada any és més desafiador obtenir aquest segell, el que reflecteix l'alta exigència dels estàndards imposats, i ha felicitat tots els ajuntaments que han assolit el 100% de la puntuació.

Per la seva part, l'alcalde Pere Granados, que ha acudit al lliurament del diploma acreditatiu acompanyat del regidor Yeray Moreno i els responsables de Comunicació i de Qualitat de l'Ajuntament, ha expressat el seu entusiasme per aquest reconeixement, afirmant que "aconseguir el Segell Infoparticipa representa una fita important per a l'ajuntament, especialment considerant que els criteris d'avaluació d'aquest any s'han ajustat per ser més exigents, cosa que ha rebaixat generalment les puntuacions".

Pere Granados ha agraït profundament als tècnics municipals per haver sabut adaptar-se als nous estàndards i exigències de qualitat, assolint els reptes proposats. En la passada edició, l'Ajuntament va tenir una puntuació de 96%, quatre punts menys que ara. 

Aquesta distinció reafirma l'esforç de l'Ajuntament de Salou per mantenir una comunicació oberta, plural, clara i accessible, consolidant així la confiança i la interacció positiva entre la ciutadania i l'administració local.

Document Actions