Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obté la confirmació del Ministerio de Fomento que les obres del Corredor del Mediterrani es reprenen

L’actual línia de la costa es desmantellarà del centre de Salou; les mercaderies aniran pel tercer fil, pel nou corredor. L'alcalde ha proposat que s'estudiï l'acostament al nucli urbà de la futura estació del municipi

divendres 29 juny 2012

L’alcalde de Salou, Pere Granados, després de la seva visita al Ministerio de Fomento, a Madrid, ha confirmat a través d’una reunió tècnica que la construcció de la connexió del Corredor del Mediterrani amb l’Alta Velocitat Madrid-Barcelona-Frontera francesa està ja encarregada. En aquest sentit, al consell de Ministres del passat divendres 11 de maig es van aprovar “les resolucions del Ministerio de Fomento per les quals s’encomana la construcció a ADIF, amb càrrec als seus propis recursos, la connexió del Corredor Mediterrani amb la línia d’alta velocitat: Vandellòs - àrea de Tarragona (…)", a més d'un altre tram que afecta a Galícia. Segons ha explicat el batlle després de la reunió els encàrrecs a ADIF –com apunta l’acord del Consell de Ministres-  inclouen la redacció i aprovació dels projectes que no hagin estat ja aprovats pel Ministeri de Foment, així com l'aprovació econòmica dels projectes i incidències de contractes que estiguin en tramitació i les obligacions derivades del compliment dels condicionants ambientals que siguin legalment exigibles". Aquests fets, segons l'alcalde, confirmen que la línia que ja està traçada i amb alguns trams encara per executar tira ja endavant i només quedaria pendent determinar si ha de néixer com una línia d'ample ibèric o bé d'ample europeu. "És una excel·lent notícia per a Salou perquè seguim endavant amb el projecte d'alliberar el nucli urbà de les vies".

Un altre del punts que es van tractar en la trobada va ser la creació de la comissió de seguiment de les obres fruit del conveni signat el maig de 2011 entre l'Ajuntament de Salou, el Ministeri de Foment i ADIF per treballar en el desmantellament de la via al seu pas per Salou i la construcció de la nova estació. En aquest sentit, com ha acordat Granados es farà des del serveis tècnics locals un estudi per tractar d'apropar la futura estació, ubicant-la a 1,2 qm més aprop del nucli urbà, al final de la via Roma, just per damunt de l'autovia de Salou.

Un dels principals esculls, l'econòmic, haurien estat resolts per part del consell de Ministres encarregant a ADIF la despesa. Així, segons la resolució "el servei financer del deute en què incorri ADIF per finançar les actuacions objecte de la comanda ha d'abonar l'Estat en els termes que contempli un futur contracte programa o s'indiquin en l’instrument que a aquest efecte es formalitzi, tot això dins el marc pressupostari autoritzat pel Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques".

Pel que fa al calendari, a l'espera de la visita que faci la Ministra de Foment el mes de juliol a Tarragona, es podria estar parlant de l'any 2015 per tal que les obres d'aquest corredor que afecta Salou i entre Vandellòs i Tarragona, estiguessin enllestides i aleshores instal·lar-hi el tercer carril per a les mercaderies. Aquesta nova línia donarà servei a més, a l'aeroport de Reus i permetrà la connexió futura amb Lleida i Saragossa des de Perafort.

Galeria d'imatges

corredor_mediterrani2.jpg
corredor_mediterrani2.jpg

Document Actions