Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou obté una subvenció de Treball de 161.000 euros per a contractar 19 persones en atur

dimecres 12 agost 2009

El municipi obté dos plans de treball per a la millora de la jardineria i el manteniment d'habitatges

Un total de 19 persones desocupades i inscrites a la Borsa de Treball Municipal i al Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) s'incorporaran com a treballadors amb caràcter temporal a l'Ajuntament de Salou per dur a terme un parell de programes de mig any de durada i amb una jornada del 70%. El primer dels programes inclosos servirà per a la protecció i el manteniment de les zones naturals i periurbanes del municipi, com ara el condicionament de solars; a l'entorn del nucli urbà o per a la neteja de les urbanitzacions. Aquest suposarà el gruix de la contractació amb 15 persones.

Un segon grup duran a terme accions de manteniment i de reparació d'habitatges per a persones amb necessitats socials. Per desenvolupar aquestes tasques es contractaran quatre persones més. Tot els treballadors començaran el proper dilluns 17 d'agost el mig any de feina.

Segons una resolució del SOC s'atorga a l'Ajuntament de Salou un total de 160.969,41 euros per fer front a la despesa per a desenvolupar el parell de plans que només beneficien a persones contractades amb caràcter temporal; sota criteris d'interès general i social i, únicament, destinades a persones en atur residents al municipi i sense més ingressos en la unitat familiar. Cal recordar que el SOC subvenciona el cost salarial i de Seguretat Social dels contractes dels treballadors aturats.

Segons ha explicat el regidor d'Ocupació, Jesús Barragán, 'tenim molt clar des del primer dia que, en la situació de crisis en la qual ens trobem cal buscar fórmules imaginatives per aconseguir recursos econòmics i poder generar ocupació', explicava. Les entrevistes s'han realitzat al mateix Ajuntament a partir de les llistes facilitades pel Servei d'Ocupació de Catalunya. En aquest sentit, des de l'Ajuntament també s'ha contractat una empresa especialitzada perquè gestioni el servei d'Ocupació i a més, des de la OAC es presta una atenció especialitzada per a la confecció curricular. Amb aquesta mesura 'volem dinamitzar l'Àrea d'Ocupació de l'Ajuntament mitjançant projectes que repercuteixin directament en la ciutadania del municipi i millorin la seva qualitat de vida', deia el regidor Barragán. A més, des de la regidoria també es pretén aprofitar els projectes de naturalesa ocupacional de tal manera que es puguin realitzar treballs d'interès col·lectiu i social pel municipi.

Document Actions