Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou ocupa la quarta posició com a municipi peninsular en número de pernoctacions hoteleres

Només superat per Barcelona, Madrid i Benidorm, assoleix les 5.454.254 de pernoctacions durant 2013

dijous 13 febrer 2014

Salou és el quart municipi de la Península amb més pernoctacions hoteleres durant 2013. Per davant només es situen, Barcelona, Madrid i Benidorm que han superat el milió de pernoctacions. Salou ha assolit els 5,45 milions d’estàncies durant 2013. Per davant de Salou, com a destinacions ja fora de la península, apareix San Bartolomé de Tirajana (10,61 milions), Adeje (9,99 milions), Calviá (8,23 milions), Palma de Mallorca (7,96 milions), Pájara (7,14 milions) i  Arona (5,7 milions) segons les dades fetes públiques per HOSBEC.

Prenent com a font, les dades de l’Observatori de la Costa Daurada durant tot 2013, l'ocupació  total de Salou pel que fa a hotels va ser del 75%, mantenint el mateix percentatge respecte al 2012 i situant-se com a destinació líder en ocupació d’hotels a la Costa Daurada. Segons, indiquen les dades de l’Observatori, per nacionalitats,  el 33% ha estat turisme espanyol. El segon lloc, l’ocupa el turista rus amb un 24%  d’ocupació en hotels, i el britànic amb un 21%.

Les dades globals d’ocupació, incloent càmpings i apartaments, ha estat de 66%, mantenint-se en el mateix nivell que l’any anterior. Pel que fa a la mitjana de nits d’estada, incrementa lleugerament passant de 3.8 nits a 3.9.  El número total de pernoctacions ha estat de 7.439.335. En aquestes dades globals, torna a repetir el turista espanyol com a principal mercat amb un 37%, seguit pel mercat britànic amb un 19%, el rus amb un 18% i el francès amb un 12%.

En referència a aquestes dades, el regidor de Turisme, Benet Presas, les ha valorat de manera molt positiva donat que “mantenim els nivells d’ocupació de 2012,  malgrat l’actual conjuntura de crisis que encara s’estan vivint i fins i tot incrementem lleugerament en el número de dies d’estada”. Presas ha destacat les dades fetes públiques per HOSBEC i ha explicat que “situar-nos com a quart municipi dins de la Península pel que fa a ocupació hotelera tenint per davant ciutats com Madrid i Barcelona vol dir que estem desenvolupant una estratègia encertada i coordinada amb el sector privat que ha permès posicionar-nos on estem ara”.

Per la seva part, l'alcalde de Salou, Pere Granados, s'ha mostrat satisfet pel "bon posicionament i liderat indiscutible dins de Catalunya i de l’estat espanyol pel que fa a nivell d’ocupació” i  ha expressat la voluntat de  “continuar treballant per fidelitzar els turistes i fer els esforços necessaris per donar-nos a conèixer en aquells que siguin mercats potencials” .

Document Actions