Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou omple el Nadal amb una quarantena d’activitats festives i tradicionals

dimecres 09 desembre 2015

El parc de Nadal Xic’s, el tradicional brou, els concerts de les JONC, o l’exposició de bestiari a la Masia Catalana, d’entre les principals propostes

El shopping Salou, amb la música al carrer amb dues bandes dixie, es programa pels caps de setmana i festius d’abans de Nadal

 

Les regidories de Cultura i Festes, junt amb Joventut i d’Infància i Promoció Econòmica han dissenyat un complert programa d’activitats que pretenen mantenir ben vives al municipi les tradicions del Nadal i Reis; a més de comptar amb productes molt arrelats com ara el parc de Nadal al pavelló Salou centre que un any més sota el nom d’Espai Xic’s pretén donar una sortida a les famílies i diversió assegurada per als infants i joves del municipi des del dilluns 28 de desembre i fins al 5 de gener al migdia.

Les activitats festives d’aquests dies s’inicien aquest proper divendres dia 11 amb la setena edició de la Fira de Nadal al nucli antic, amb una trentena de parades repartides pels carrers Pins i Ponent. Però també amb la campanya ‘Fem Nadal: música al carrer ¬Shopping Salou’, on l’ambientació musical dels Pixi Dixi Band o dels Xalecos Street Band aniran tocant música pels carrers del nucli antic en una campanya que busca generar ambientació nadalenca als carrers més comercials  durant els principals cap de setmana abans de Nadal i també per Reis (11,12, 19,22 i 23 de desembre i 2 de gener). Conjuntament amb els comerciants també es durà a terme una gimcana anomenada ‘El pessebre amagat’. En aquest sentit, a nivell comercial, el mercat de Salou també s’ha implicat en la dinamització de la campanya de Nadal participant amb diferents tallers infantils (19, 24 i 30 de desembre i 4 de gener).

Però si parlem de tradició nadalenca a Salou no ens podem oblidar de l’activitat centrada a la Masia Catalana on s’hi pot veure l’exposició d’aus i bestiar autòcton català (del 16 de desembre i fins al 6 de gener amb entrada gratuïta. (tots els feiners de les 17 a les 20 h i diumenges i festius de les 10.30 a les 13.30 i de les 17 a les 20h.), a més de la felicitació de l’alcalde i el típic brou de Nadal (divendres 18) a la mateixa masia catalana i amb l’actuació del cor Duorum o la representació del pessebre vivent a càrrec del Grup Esplai (19 de desembre a les 18.30h, dia 25 a les 19h i 1 de gener a les 19h).

La regidora de Cultura i Festes, Mª José Rodríguez, destacava l’esforç a l’hora de confeccionar conjuntament amb les altres regidories i entitats un programa ben complert, on, per les dates en les que ens trobem “els nens han de ser els autèntics protagonistes i han de gaudir de la màgia del Nadal”, però on també “es promocionen els bons productes comercials de Salou, a través de la campanya de compres amb música al carrer”.

Cal destacar en aquest programa també la desfilada de la carrossa del Pare Noel amb el lliurament de regals el 24 de desembre; el caga tió i la xocolatada infantil del mateix dia 25 a la masia catalana amb animació o ja pel dia 5 a la tarda l’arribada dels Reis d’Orient per mar.

Però, en aquest conjunt d’actes previstos al mes de desembre i gener també s’hi inclouen altres propostes musicals i tallers alguns a la mateixa biblioteca de Salou: com el del Nadal dalt de la cadira; és l’hora d’informàtica, el taller de christmas gifts o l’amic invisible; o, per exemple, ja al TAS els concerts de l’Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) tant de l’aula de música moderna, com de la banda de l’EMMS i duet de flautes; el concert de Nadales escolars (17 de desembre); el dels alumnes de percussió; el concert de les corals del municipi o el dels més petits de l’escola de música. En aquest apartat musical les JONC alevins i de també la Jove Orquestra Nacional de Catalunya, tornaran a estar presents al municipi amb música i concerts, a més d’altres propostes.

 

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

act_nadal.jpg

Document Actions