Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou organitza el 1r concurs d'idees de negoci per a joves

dimarts 17 novembre 2009

Salou posa a l'abast dels estudiants les eines i coneixements necessaris per al desenvolupament de les seves idees empresarials

Els tècnics de l'Àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Salou tenen previst impartir, en els centres d'educació secundària del municipi, una sèrie de seminaris de sensibilització sobre generació d'idees i creació d'empreses, amb la finalitat de posar a l'abast dels estudiants les eines i coneixements necessaris per al desenvolupament de les seves idees empresarials. A partir d'aquests seminaris sorgeix la idea de convocar un concurs d'idees de negoci per a joves, sota el títol 'L'Institut Emprèn'.

El Regidor de Promoció Econòmica, Marc Montagut, ha explicat que: 'amb aquesta nova iniciativa volem fomentar l'esperit emprenedor als centres educatius dins del programa INICIA de foment i assessorament a la creació d'empreses del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya'. Els seminaris i, per tant, també el Concurs d'Idees de Negoci ' l'Institut Emprèn', van dirigits als estudiants de batxillerat i cicles formatius de Salou, concretament als dos centres de secundària, l'IES Jaume I i L'Escola Elisabeth. En total uns 200 alumnes participaran d'aquesta iniciativa.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que: 'aquest govern és mostra sensible amb la formació dels joves en àmbits del coneixement sobre com desenvolupar idees i iniciatives que poden esdevenir una empresa'. Afegia que 'en aquest sentit es tracta de promoure l'esperit emprenedor entre els joves i que vegin la figura de l'emprenedor com un professional necessari per al desenvolupament econòmic de la nostra ciutat'.

A l'acte també hi han assistit la directora de l'IES Jaume I de Salou, Montse Vallès, que ha explicat que ' és una oportunitat molt bona per als joves que será molt ben rebuda per l'alumnat'; i el director de l'Escola Elisabeth, Anton Ribas, que ha comentat que 'el món educatiu ha de poder alternar la teoría i la práctica a la vegada, i amb aquesta iniciativa crec que ho aconseguirem'.

A final de curs es preveu fer una gran festa on es farà l'entrega de premis als alumnes guanyadors per part del jurat que estarà format per tècnics de l'Ajuntament, 2 professors de cada institut i persones especialitzades en el camp de l'emprenedoria i la creació d'empreses. Es premiarà la millor idea empresarial, el projecte més innovador i el projecte més ben treballat. Tots aquells que hi vulgueu participar podeu fer-ho sols o en grup de 3 persones i heu d'estar matriculats en algun dels centres que participen en el concurs, haver participat en els seminaris de cada un dels centres i presentar una memòria. La data límit per presentar aquesta memòria és el 30 d'abril de 2010.

Document Actions