Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou organitza tres dies d’activitats culturals al voltant de la festa de Sant Joan

dilluns 14 juny 2021

S’iniciaran el dimarts, 22 de juny, amb ELS40 Stage, amb la cantant i actriu Ana Mena, a les 21 hores, a la plaça de les Comunitats Autònomes

El dia 23 arribarà la Flama del Canigó, que recorrerà diversos carrers fins a la plaça de les Comunitats. També hi haurà sessió de Dj’s i espectacle pirotècnic que es podrà veure al llarg del passeig Jaume I

El dia 24, Mostra de Cultura Popular amb l’actuació de diferents elements festius pel municipi; i, a la nit, monòlegs amb Bocabeats Comedia i Dani Lagi

 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha presentat aquest matí en roda de premsa els actes festius al voltant de la festa de Sant Joan, que s’inicien el proper dimarts, dia 22 de juny, amb l’actuació de la famosa cantant i actriu Ana Mena, que vindrà a la capital del turisme de la Costa Daurada de la mà de Los 40

L’actuació tindrà lloc a partir de les 21 hores a la plaça de les Comunitats Autònomes, i serà imprescindible disposar d’una invitació per accedir al recinte, que es pot adquirir al web d’Els40.cat

El 23 de juny, dimecres, per a la Revetlla de Sant Joan, a partir de les 19 hores s’espera l’arribada de la Flama del Canigó a Salou. Així, les pubilles i l’hereu seran els encarregats d’anar a buscar la flama i juntament amb l’associació Moto Club Barenys Salou anunciaran la seva arribada pels diferents carrers de Salou. El recorregut finalitzarà a la plaça de les Comunitats Autònomes. 

A les 19.30 h, al mateix indret, es podrà gaudir de l’espectacle de foc amb la Morena, el Xaloc, el Ball de Diables Maleïts i les Bruixes “Latemó” de Salou. Seguidament, sessió de Dj’s Salou. L’aforament és limitat per a ambdós actes. 

A les 23 hores, tindrà lloc l’espectacle pirotècnic que posarà el fermall d’or a la Nit de Sant Joan i que es podrà veure al llarg del passeig Jaume I.

I el dijous, dia 24 de juny, a partir de les 12 h, a la plaça de les Comunitats Autònomes, se celebrarà una Mostra de Cultura Popular amb l’actuació dels diferents elements festius del municipi.

A les 21 hores, tindrà lloc una sessió de monòlegs amb el dúo Bocabeats Comedia i Dani Lagi.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha destacat i agraït la participació i el compromís de les entitats festives i culturals de la ciutat, lamentant que “la cultura ha estat una de les activitats més castigades per les restriccions de la COVID-19”; i, per tant, “necessita un gran impuls per recuperar tot el temps perdut, així com, també, les nostres entitats culturals”.

En aquest sentit, ha manifestat que, des de l’Ajuntament, i des de l’àrea de Serveis Culturals, “es treballa, intensament, per recuperar tot aquest temps i donar l’empenta necessària a la cohesió dirigida a les entitats culturals i totes les seves activitats; i per mostrar que Salou és un municipi que aposta per la cultura, com sempre ha fet; que Salou és un municipi on es viu molt directament la cultura; i que tenim una gran capacitat de mostrar allò que som i allò que sentim, a través del nostre patrimoni cultural, que és molt ric en diversos aspectes”.

Granados ha explicat que “Sant Joan és una de les festes més tradicionals de casa nostra, on s’impliquen múltiples entitats relacionades amb el foc, per donar aquell caràcter mediterrani i salouenc a la nostra festa”. “Serà un retrobament de la cultura al carrer”, ha finalitzat.

Per la seva banda, el regidor Xavier Montalà, que ha agraït l’esforç organitzatiu de l’àrea de Serveis Culturals i de la regidoria de Joventut, ha posat en valor el compromís del teixit associatiu de Salou i ha explicat que totes les activitats tenen un aforament limitat i se seguiran, estrictament, les normatives de seguretat i accés.

Montalà ha destacat la participació activa de l’Associació Moto Club Barenys Salou, del Grup Esplai Salou, del Ball de Diables Maleïts i Bruixes Latemó de Salou, del Xaloc de Salou, de l’Associació Sal-i-ou, i de les Pubilles i l’hereu de Salou.

A la roda de premsa de presentació del programa, també hi ha estat present el coordinador de Joventut, Infància, Cultura i Festes, Salvador Mimbrera.

A través de les xarxes socials i dels canals de comunicació oportuns, el Consistori salouenc donarà les indicacions necessàries per tal de celebrar una festa de Sant Joan amb les màximes garanties de seguretat. Cal destacar que no es permeten aglomeracions de gent i que s’ha de respectar la distància física entre les persones de com a mínim un metre i mig.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

RODA DE PREMSA SANT JOAN (2).JPG
RODA DE PREMSA SANT JOAN (3).JPG
RODA DE PREMSA SANT JOAN (4).JPG
RODA DE PREMSA SANT JOAN (5).JPG
CARTELL SANT JOAN.png

Document Actions