Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou organitza un programa de Sant Jordi amb prop d'una vintena d'actes culturals, lúdics i festius

dijous 14 abril 2022

La principal novetat és que la Diada se celebrarà el 23 d’abril al Passeig Jaume I, a partir de les 9.30 h, amb venda de llibres i roses, estand del Club Xic’s, espectacles familiars, sardanes i actuació del seguici popular

Els autors locals seran en un estand, juntament amb el Grup de Dones de Salou, en una acció en col·laboració amb l’Ajuntament

De l’11 al 25 d’abril, el municipi acollirà activitats del Club Xic’s, teatre, concursos i actes que tindran com a seu els comerços, la Biblioteca, la Masia Tous i el Centre Cívic

 

Salou es prepara per celebrar la Diada de Sant Jordi, que tindrà lloc el proper 23 d’abril, amb la principal novetat que les parades de llibres i roses se situaran al Passeig Jaume I.

L’alcalde Pere Granados, ha remarcat “el caràcter festiu i cultural de la Diada de Sant Jordi, enguany, a Salou, amb actes que satisfaran tots els públics, i que compten amb la implicació de moltes entitats del municipi i de persones particulars, a les quals els agraïm que hagin volgut convertir aquesta celebració en una gran trobada de germanor i de participació activa”. Per a l'alcalde, "la festa de Sant Jordi sempre ha estat molt lluïda amb les parades de roses, llibres i entitats, però enguany volem que les novetats siguin un gran pol d'atracció".

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha explicat que “el Sant Jordi d’enguany res té a veure amb altres edicions, ja que hem volgut organitzar una festa especial, molt dinàmica i participativa, on tothom hi tingui cabuda i es pugui gaudir no només un dia, sinó tota la setmana”. Així mateix, Montalà ha afegit que "estem molt agraïts a les entitats culturals de Salou perquè amb la seva participació augmentaran el caràcter festiu de la Diada, on el foc posarà el fermall d'or i es crearà un lligam visual amb la llegenda del patró de Catalunya el drac".

La regidora de Joventut i Infància, Julia Gómez, ha assenyalat "el caràcter pedagògic i cultural que tindran els tallers i les activitats pels nens i les nenes de Salou, així com l'espectacle musical familiar, ja que la Diada de Sant Jordi es presta molt a l'aprenentatge de la història, costums i tradicions catalanes, i aquest fet agrada molt a la canalla, atès que els permet estar en contacte amb la cultura d'una forma amena, didàctica i divertida".

La programació de Sant Jordi ha estat dissenyada per la regidoria de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou, amb la col·laboració de la regidoria d’Infància i Joventut, la Biblioteca Municipal de Salou, el Patronat Municipal de Turisme i l’Associació Shopping Salou.

Durant tot el dia 23 d’abril, a partir de les 9.30 h, es farà la venda de llibres i roses i les famílies i els més menuts podran visitar l’estand del Club Xic’s, on s’organitzaran divertits tallers.

També hi haurà un estand dedicat a la literatura local, a càrrec del Grup de Dones de Salou, on es podran conèixer els autors i autores del municipi.

A les 11 h, es farà un espectacle musical consistent en la representació de la llegenda de Sant Jordi, a càrrec de la companyia Rovell d’ou.

A les 12, arribarà una ballada de sardanes, amb la Cobla Mediterrània. I a les 13.30, s’ha previst un vermut solidari a favor dels damnificats d’Ucraïna. El preu del donatiu és de 2€.

De 17 a 20 h, es podrà gaudir de l’espai dels jocs de taula del Club Xic’s. I a les 17.30 h, qui ho desitgi es podrà fer unes fotografies al Photocall amb el Rocky i la Confetina, les mascotes preferides de la canalla.

A partir de les 18 h, tindrà lloc l’actuació dels elements festius tradicionals del municipi, amb la participació dels Gegants, la Mulassa, els Nanos i el Ball de Bastons de Salou.

A les 19 h, s’explicarà, amb una obra de teatre per a infants, “La increïble història de Sant Jordi”, a càrrec de l’Associació Salou Teatre Grup Okupa.

A les 20 h, tancarà el dia l’actuació de les bèsties de foc, amb el Xaloc i la Morena de Salou.

Actes tota la setmana

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou ha organitzat actes per celebrar la festa de Sant Jordi durant tota la setmana. Així, de l’11 al 25 d’abril, es podran veure a Salou aparadors literaris de Sant Jordi. En aquest sentit, Shopping Salou, se situa al costat de la cultura i farà un sorteig de lots de llibres d’autors locals.

El llistat d’establiments participants i més informació, en el següent enllaç: www.shoppingsalou.com

També, del 19 al 21 d’abril, es pot concursar en una iniciativa en la què es pot guanyar el llibre “I love Salou” i una rosa.

El concurs l’organitza, en aquest cas, el Patronat Municipal de Turisme, a través de @visitsalouofficial

Del 19 al 22 d’abril, a la Masia Tous, hi haurà activitats diàries que s’aniran publicant a les xarxes socials de Joventut.

També del 19 al 22 d’abril, a la Biblioteca Pública Municipal de Salou, a partir de les 11 h, a les xarxes socials de la Biblioteca, especial Podcast amb propostes literàries de la pròpia veu de protagonistes. Aquesta setmana els podcast de novetats literàries seran propostes que arribaran des de les llibreries amb les seves apostes per Sant Jordi.

Es poden escoltar les novetats a anchor.fm/bibliotecadesalou o a Spotify, o també a través de les xarxes socials.

A partir de les 18 h, a les xarxes socials de la Biblioteca, es podran conèixer les propostes literàries en format de bibliOjOc. Es farà una edició especial del clàssic bibliOjOc, joc de preguntes a partir d’una pista de text o imatge sobre el món dels llibres i la lectura, que es publicarà de dimarts a divendres, a les 18 h, a les xarxes socials de la Biblioteca, per tal de proposar novetats literàries de Sant Jordi. El guanyador podrà escollir entre les propostes jugades i recollir-la el matí de Sant Jordi a la Biblioteca.

Tertúlia amb escriptors, a la Biblioteca

El dimecres, 20 d’abril, a partir de les 18h, a la Biblioteca Pública Municipal, tindrà lloc una tertúlia amb escriptors, amb la presència de l’escriptora Mónica Gutiérrez. Així mateix es farà una trobada del Club de Lectura de Salou oberta a tots els interessats/ades i lectors/es de Mónica Gutiérrez, amb qui es conversarà sobre la seva novel·la "La Llibreria del señor Livingstone".

El dijous, 21 d’abril, a les 17.30 h, també a la Biblioteca, tindrà lloc la presentació i representació del conte: “Seguint les petjades del pirata”. Cal inscriure’s, prèviament. Als assistents se’ls obsequiarà amb un exemplar del llibre.

El divendres, 22 d’abril, a les 12 h, la Biblioteca acollirà la V Revetlla de Sant Jordi. Es tracta de la festa de la lectura, els lectors i les biblioteques. Una ruta literària i urbana per Salou, per tal de donar a conèixer els escriptors que donen nom als carrers, amb la lectura de textos de cadascun en cada carrer. La sortida i l’arribada serà a la Biblioteca. L’itinerari es farà amb el trenet turístic o en minibús. Cal inscripció prèvia a la Biblioteca.

A les 19.30 h, a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic, es farà la presentació del llibre “Irina, romance de un amor eterno”, de l’autor Mariano Vázquez. La presentació anirà a càrrec del periodista Pablo Alcaraz.

Fitxers adjunts

Document Actions