Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou organitza una exposició fotogràfica sobre la gent que vivia i estiuejava al municipi al segle XX

dimarts 07 febrer 2023

La mostra consta de 56 imatges, en blanc i negre, i es pot visitar fins al 6 de març, al passadís del Teatre Auditori (TAS)

Ahir dilluns, al migdia, l’alcalde Pere Granados; acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i d’altres regidors i regidores de l’Ajuntament, va visitar l’exposició, que va comptar amb les argumentacions de la tècnica de l’Arxiu municipal, Judith Prat

 

Salou va obrir, ahir dilluns, al migdia, la nova exposició fotogràfica ‘Gent d'arreu: parroquians i estiuejants a Salou’, de l'Arxiu Municipal de Salou (AMSA), que es podrà visitar fins al proper 6 de març, al passadís del Teatre Auditori (TAS), de dilluns a divendres, en horari de 8 a 21 h.

A la visita d'ahir dilluns a la mostra, dins de l’apartat d’altres actes del programa de la Festa Major d’Hivern, hi va assistir l’alcalde Pere Granados, junt amb el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i altres regidors i regidores de l’Ajuntament. Cal dir que l’exposició va comptar amb les explicacions de la tècnica de l’Arxiu municipal, Judith Prat.

Aquesta consta de 8 plafons en cartró ploma, de gran format, que recullen un total de 56 fotografies, en blanc i negre.

Pretén mostrar la gent que vivia i estiuejava a Salou, tant pel que fa imatges pertanyents a la seva vida quotidiana, com relatives a la seva forma de relació social i familiar. El nom de l'exposició ve donat pel doble vessant que es pot veure a les fotos: per una banda, el món mariner i típicament de poble que caracteritzava el Salou de la primera meitat del segle XX; i, d’altra banda, el desenvolupament paral·lel del turisme, especialment, el més familiar i de grups d'amics que es trobaven per visitar i conèixer la costa.

L'alcalde Pere Granados ha manifestat que “estem davant d’una exposició molt interessant, en què molts salouencs i salouenques, quan la vegin, tindran un record dels seus familiars, amics i coneguts, ja que recull fotografies de fa temps, de començaments de segle, però també d’altres més recents, dels anys 50 i 70". Per tant, moltes persones es podran reconèixer a elles mateixes, i, fins tot, les del seu cercle proper, ha assenyalat.

Així mateix, la mostra reflecteix “aquell Salou entranyable, dels inicis del turisme i diferents activitats: des de la pesca i l’entreteniment, fins a aspectes socials de la vida salouenca”; passant, també, “per la transformació i el progrés de Salou, de com era antigament i de com és, ara, una ciutat de primer ordre i primera magnitud, quant a excel·lència, per a residents i visitants”.

Finalment, l’alcalde ha remarcat la contribució de la mostra a “l’estudi del patrimoni històric que estem duent a terme”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha manifestat que “és molt important conèixer la nostra història i és per això que sempre apostem per fer exposicions d’aquest tipus, per veure, amb retrospectiva, fins on hem arribat i com hem crescut”.

Galeria d'imatges

1.JPG
2.JPG
3.JPG
4.JPG
5.JPG
6.JPG
7.JPG
8.JPG
9.JPG
10.JPG

Document Actions