Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou organitza una gran jornada cultural per posar en valor la seva tradició marinera, en el marc de la Calada de les Malles de Sant Pere, aquest dissabte, 16 de juliol

dimecres 13 juliol 2022

La Societat de Pescadors Santa Maria del Mar de Salou recrearà l’antic art de pesca de ‘Tirar l’Art’, a les 20.30 h, a la platja de Ponent

Durant tot el dia, també s’han preparat diverses activitats infantils i culturals, al voltant d’aquest esdeveniment

 

Salou organitza, enguany, una gran jornada cultural al voltant de la tradicional Calada de les Malles de Sant Pere, aquest proper dissabte, 16 de juliol, per recordar les arrels marineres del municipi.

En aquest sentit, l’àrea de Serveis Culturals de l’Ajuntament de Salou ha programat un conjunt d’activitats, per a tots els públics, al voltant d’aquest esdeveniment. A les 11 h, la Biblioteca Pública Municipal de Salou realitzarà diversos tallers infantils i una sessió de contacontes, de temàtica marinera.

A les 19.30 h, els Gegants de Salou, Maria del Mar i Ramon, sortiran als carrers, per celebrar la festivitat de la Mare de Déu del Carme. El recorregut s’iniciarà a l’Espigó del Moll, passant pel Passeig Miramar.

L’exhibició de l’antic art de pesca de ‘Tirar l’Art’, la Calada de les Malles, tindrà lloc a les 20.30 h, a la platja de Ponent, a càrrec de la Societat de Pescadors Santa Maria del Mar.

Cal dir que aquesta tècnica artesanal consisteix en calar les xarxes des d’una embarcació, per després estirar-se, amb tracció humana, des de la platja. És una tècnica de pesca per arrossegament, formada per una xarxa, amb dues cames. La barca cala l’art davant la platja i retorna a terra, portant unes cordes lligades a la xarxa. A la platja, els pescadors s’aferren un tros de corda a cada cama i, a l’estirar, van acostant la xarxa, que atrapa tots aquells peixos que es troben pel camí. Es tracta d’un art molt antic que és especialment adequat per a platges arenoses i de pendent suau, com és la de Salou.

En finalitzar la recreació, a les 22 h, hi haurà sardinada popular, a la platja de Ponent, a l’alçada de la Base Nàutica. I, a la mateixa hora, també es cantaran havaneres, a l’Espigó del Moll.

Cal dir que aquest esdeveniment és organitzat per l’àrea de Serveis Culturals, dins de l’extensa programació de l’Agenda d’Estiu, per aquest any 2022.

Fitxers adjunts

Document Actions