Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou participa, com a membre impulsor, en la constitució de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud

dijous 22 octubre 2020

L’alcalde Pere Granados destaca que ‘en el nostre objectiu de convertir-nos en un municipi intel·ligent i sostenible, ja fa temps que treballem perquè la transició energètica es faci de forma eficient, atesa la importància d’atendre l’emergència climàtica’

El municipi de Salou, a través de l’alcalde Pere Granados, ha estat present, recentment, a la constitució de la Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud, juntament amb la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Diputació de Tarragona i altres agents empresarials i administracions públiques. La sessió de constitució va tenir lloc fa un parell de dies en format virtual.

La Plataforma Hidrogen Verd Catalunya Sud és un grup d’interès estratègic que té com a propòsit la creació de valor social, econòmic i ambiental sostenible, a través de la implementació de l’hidrogen verd com a combustible i com a element clau de la transició energètica, generat a partir de fonts d’energia renovables.

Segons ha manifestat Pere Granados, “estem molt satisfets d’haver aportat el nostre gra de sorra en la creació d’aquest grup, atès que Salou, en la seva cursa per ser un municipi intel·ligent i sostenible inclou, entre els seus objectius principals, la implementació de l’hidrogen verd, tenint en compte la salvaguarda del medi natural per a les generacions presents i futures”.

A més, l’alcalde de Salou destaca els programes que es treballen des de l’Ajuntament i el Patronat Municipal de Turisme, que són: el Pla Estratègic de l’Activitat Turística de Salou; el Pla d’accions DTIDestinació Turística Intel·ligent  (sota els eixos de la governança, la innovació, la tecnologia, l’accessibilitat i la sostenibilitat); el Pla de Mobilitat Sostenible de Salou; el Pla Smart Salou- Red.es (transformació digital del municipi) i l’estudi de la dinàmica del litoral per les afectacions del canvi climàtic.

Així mateix, Granados ha assenyalat que “ens trobem en un moment de transició molt important, tant ecològicament, com energètica i digital”, per la qual cosa considerem que “és, precisament, ara, quan hem de treballar més per impulsar la producció i l'ús de l’hidrogen verd, i més, en una zona estratègica tan important com és la nostra, a nivell de producció i transport d’energia”.

D’altra banda, cal recordar que referent a l’àmbit de la transformació de Salou com a municipi intel·ligent i sostenible, el passat 15 d’octubre la capital turística de la Costa Daurada va rebre el premi Digital Tourist 2020, atorgat per AMETIC, en la categoria de Gestió del Flux Turístic, pel sistema tecnològic posat en marxa aquest estiu a les platges pel control d’aforament de persones. Un guardó que va ser recollit pel propi alcalde Pere Granados a Benidorm.

 

Galeria d'imatges

VEHICLE ELÈCTRIC 2.JPG
VEHICLE ELÈCTRIC 3.JPG
VEHICLE ELÈCTRIC 4.JPG
VEHICLE ELÈCTRIC 5.JPG

Document Actions