Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou permetrà que els bars, restaurants i cafeteries puguin ampliar les terrasses per compensar la limitació de l’aforament al 50%

divendres 08 maig 2020

L’alcalde Pere Granados explica que ‘hem creat un pla de mesures excepcionals que ajudaran a pal·liar els efectes de la crisi i que permetran impulsar la recuperació social i econòmica’ 

Se suspèn el pagament de la taxa d’ocupació de via pública durant tot l’any 2020

 

L’Ajuntament de Salou permetrà que els bars, restaurants i cafeteries del municipi tinguin la possibilitat d’ampliar les terrasses per compensar la limitació de la rendibilitat, a causa de la restricció de l’aforament al 50 per cent

La reobertura de les terrasses d’hosteleria serà aquest proper dilluns, en el marc de la fase 1 de la desescalada per la pandèmia del coronavirus. 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “dins del pla per pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada pel coronavirus i impulsar la recuperació del nostre teixit empresarial, una de les mesures que hem acordat és que les terrasses de l’hosteleria quedin exemptes del pagament de la taxa d’ocupació de la via pública durant tot l’any 2020, i que s’autoritzarà, en els llocs que sigui possible, l’ús de l’espai públic”. 

A causa de les restriccions de l’aforament de les terrasses, els establiments poden veure mermada la seva capacitat de negoci, per la qual cosa l’Ajuntament els podrà cedir espai a la via pública, per instal·lar les taules i cadires, i no se’ls cobrarà. 

En aquest sentit, el regidor de Concessions i Autoritzacions, Jesús Barragán, ha matisat, tanmateix, que “es respectaran les voreres, al màxim, per tal de no posar impediments a la circulació de les persones”. El regidor ha afegit que “les peticions d’ocupar més espai a la via pública aniran acompanyades, en cada cas, d’un estudi previ per comprovar que no s’obstaculitzi el pas dels vianants”.

L’edil també ha assenyalat que “aquesta és una fórmula pel foment de l’economia, per intentar que els llocs de treball no es destrueixin i perquè l’empresari pugui desenvolupar, mínimament, la seva activitat”.

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Gestió Econòmica, Yeray Moreno, ha explicat que “el Consistori ha d’ajudar a reactivar l’economia del municipi, en tots els aspectes”. Així, “l’anul·lació de la taxa d’ocupació de la via pública ha de ser un impuls de liquiditat per a l’empresari i un incentiu per crear ocupació”. Es tracta, “d’un esforç econòmic important per part de l’Ajuntament, que serà complimentat amb altres mesures fiscals per tal d’ajudar els salouencs i les salouenques”. 

El regidor de Gestió del Territori i d’Habitatge, Marc Montagut, ha declarat que “des de la regidoria valorem positivament que cada cop hi hagi més espai públic per a la ciutadania”. En aquest sentit, “la voluntat del nostre departament és donar continuïtat a posar a disposició dels vianants espais on abans hi circulaven vehicles, com ja s’ha fet amb un tram del carrer Carles Buïgas i amb altres espais urbans al voltant del carrer Major de Salou, i que connecten amb el passeig de Jaume I”. 

Document Actions