Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa dos programes d'ocupació juvenil que donaran feina a 29 persones d'entre 16 i 29 anys

dimecres 11 gener 2017

El treball i la formació serà per a les àrees d'auxiliar de restauració i Servei; auxiliar de Comerç, a més d’animador turístic

Els programes, subvencionats amb fons de la Generalitat i per Europa, tenen un cost de prop de 130.000 euros

L'Àrea d'Ocupació conjuntament amb la de Joventut de l'Ajuntament de Salou han aconseguit tirar endavant dos programes adreçats a l'ocupació i formació exclusiva per a joves del municipi. Ambdós es van iniciar el passat 29 de desembre amb la contractació del personal tècnic i, en breu, es durà a terme la selecció dels alumnes. Es preveu inserir un total de 29 persones d’entre 16 i 29 anys. Es tracta de programes cofinançats pel Servei Públic d'Ocupació de Catalunya i pels Fons Socials Europeus. Els joves interessats en formar part d’algun d’aquests programes i que compleixin els requisits poden informar-se al Servei d’Ocupació Municipal (SOM) de l’Ajuntament (1a planta subterrània, telf 977 309 200) o a les oficines del Punt d’Informació Juvenil (PIJ) a la Masia Tous. En tots dos programes les empreses que contractin els alumnes tindran una subvenció equivalent al salari mínim interprofessional de 655,20 € mensuals durant 6 mesos per cada un d'ells.

D'una banda, al programa Fem Ocupació per a Joves (FOJ) està previst que hi participin un total de 19 alumnes. Les tasques a desenvolupar seran les d’auxiliar de restauració i Servei i els d'auxiliar de Comerç vinculat al Servei turístic. Ben pròximament s'iniciarà la selecció dels joves, els quals hauran de tenir entre els 18 i els 29 anys, i estar en situació d'atur. Els estudis mínims que s'exigeixen són tenir el títol de l'ESO, i el màxim comptar amb un Cicle Formatiu de Grau Mitjà. La contractació dels alumnes serà per un període de 6 mesos, i la formació d’entre 90 i 150 hores. La selecció dels alumnes està prevista realitzar-la pel personal contractat pel programa (un prospector i un orientador). Com ha explicat el regidor d'Ocupació, David González, “aquests programes permeten oferir als joves noves oportunitats en el seu primer contracte amb l’empresa i on la formació és fonamental. L’experiència d’altres anys, sol ser molt positiva ja que aquells que realment van saber aprofitar aquesta oportunitat s’han mantingut a l’empresa”. A més, “en aquesta nova convocatòria els requisits que es demanden s’han rebaixat substancialment, fent que molts més joves puguin optar per a accedir-hi”, afegia el regidor. Cal dir que aquest programa consta amb una subvenció de 83.600 euros i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat, d’acord amb el Programa “Fem Ocupació per a Joves”, regulat per l’ordre EMO/256/2015.

El segon dels cursos, el qual també va iniciar-se el passat 29 de desembre és el de Joves per l’Ocupació (JPO), un programa innovador de suport a l’experiència pràctica de persones joves desocupades entre 16 i 24 anys, i menors de 30 anys en cas de persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 33%, que combina accions d’orientació, tutorització i seguiment individualitzat, formació i adquisició d’experiència professional en empreses i que facilita la seva inserció laboral a les empreses i fomenta el seu retorn al sistema educatiu. Els alumnes tindran un contracte laboral de 6 mesos i una formació mínima de 300 hores. L’ àmbit d’actuació serà el d’animador turístic, per un total de 10 joves. Durant la fase de formació tindran una beca de 150 euros al mes i l’opció de pràctiques en empresa. El programa té una durada de 15 mesos.

Per tal de poder accedir al programa, els joves han de complir requisits com l'edat, i poden o no comptar amb la titulació de l'ESO i és imprescindible estar inscrit com demandants de feina i al programa de Garantia Juvenil. Aquest segon programa compta amb una subvenció de 46.300€, la qual ha de servir per impartir als alumnes una formació professionalitzada i la contractació d'un tutor acompanyant que els permeti dur a terme la inserció durant els 15 mesos que duri el programa. També està previst que aquells alumnes que no hagin acabat l'ESO puguin obtenir el títol a través de la formació facilitada.

Aquest segon programa està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social, i el Fons Social Europeu en el marc de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil, d’acord amb el Programa “Joves per l’Ocupació”, regulat per l’ordre EMO/251/2014, modificada per l’Ordre EMO/254/2015.

Galeria d'imatges

OCUPACIO.jpg

Document Actions