Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa el Pla Local d’Ocupació per donar feina a 16 aturats de llarga durada

Es finança en bona part amb la paga extraordinària a la que van renunciar els 21 regidors de l’Ajuntament

dimarts 12 març 2013

La Junta de Govern Local ha aprovat en la seva sessió d’avui les bases per a la convocatòria de plans d’ocupació de l’Ajuntament de Salou per a aquest 2013 fruit del consens amb tots els grups polítics representants al consistori (CiU, PSC, PP, UTPS, UMdC i RDS). Aquestes bases pretenen  regular un sistema de selecció de treballadors/es en situació d’atur del municipi per tal de realitzar diferents projectes de Plans d’Ocupació de l’Ajuntament de la localitat. Les persones seleccionades seran contractades per un període de 3 o de 6 mesos per tal de realitzar tasques inherents al projecte. Els perfils professionals són de peó de la brigada i d’auxiliar de gestió. En total, es contractaran dues persones auxiliars durant sis mesos i 14 persones més per a dur a terme tasques de suport a la brigada durant tres mesos contractats amb un 70% de la jornada.

Aquest pla d’Ocupació local es finança –en bona part- amb els sous relatius a la paga extra de Nadal o equivalent als quals van renunciar l'alcalde i els 20 regidors electes i com a mesura de solidaritat amb el funcionariat que treballa a l’administració local i que van veure eliminada la paga extraordinària per un decret del govern central. “Amb aquest Pla d’Ocupació donem satisfacció al compromís contret per tots els grups polítics municipals representats a l’ajuntament de renuncia a la paga extraordinària per destinar-la a projectes relacionats amb l’ocupació entre els més desfavorits del municipi”, ha explicat l’alcalde, Pere Granados.

Així, segons es recull a les bases, els aspirants hauran de manifestar la seva voluntat de participar en aquesta convocatòria mitjançant una instància que es facilitarà a l’OAC i que es podrà presentar al registre general en horari d’oficina de 9.00h a 14.30 hores entre el 13 i el 22 de març de 2013. Juntament amb la instància complimentada s’haurà de presentar obligatòriament el currículum vitae. Les bases primen la possibilitat que participin del programa aquells salouencs que es trobin en situació d’atur des de fa més d’un any; que hagin exhaurit la prestació d’atur i no tinguin ingressos, en el moment de la presentació de la instància, o bé, no rebin prestació d’atur a l’haver-se provocat aquesta situació per la baixa al règim d’autònoms de la Seguretat Social, entre d’altres requisits, a més de contemplar la situació de la unitat familiar. Un cop feta la primera selecció dels aspirants es durà a terme una prova pràctica i una entrevista que determinarà la idoneïtat de l’aspirant.

Document Actions