Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa el projecte de reintroducció del raïm Pàmpol Girat

dimecres 21 febrer 2024

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha impulsat el Consell del Vi, amb l'objectiu de fomentar els vins de les vuit denominacions d'origen (DO) de la regió, entre els restaurants i hotels de la zona. Sota la direcció de l'enòleg Vicenç Ferré, aquesta iniciativa busca incrementar la presència dels vins locals en el sector hostaler, reforçant la identitat vinícola de la demarcació, que destaca per tenir el major nombre de DO a Espanya.

Aquesta acció estratègica – que s'ha presentat a la Vil·la Romana de Barenys de Salou – no només busca enriquir l'experiència enològica dels visitants, sinó també reforçar la identitat de la demarcació de Tarragona com a líder en denominacions d'origen vinícoles d'Espanya.

Pere Granados, l'alcalde de Salou, ha aprofitat l’ocasió per posar en valor la història vinícola de Salou, remarcant el projecte de reintroducció de la varietat de raïm Pàmpol Girat, que simbolitza la continuïtat i el rescat de la rica herència vinícola del territori.  Ha dit que la Història ens porta a Ca la Vinya.

Aquesta iniciativa no només reconeix el passat romà de Salou, com a centre neuràlgic del comerç vinícola, sinó que també mira cap al futur, posant de manifest la importància de l'agricultura sostenible i la biodiversitat.

Salou, iniciarà els propers mesos, el projecte de reintroducció de la varietat de raïm Pàmpol Girat, que simbolitza la continuïtat i el rescat de la rica herència vinícola del territori

El suport de l'alcalde al Consell del Vi i la seva disposició a col·laborar, estretament, amb aquesta entitat reflecteix un compromís amb la promoció de la cultura vinícola i la seva integració en l'atractiu turístic de la costa i l'interior. Així, Salou es posiciona no només com a destinació de platja, sinó també com a part integral d'una experiència més àmplia que inclou la descoberta dels vins de qualitat de la demarcació.

Aquesta col·laboració entre el sector públic i privat s'emmarca dins d'un esforç més gran per aprofitar l'any 2025, quan Catalunya serà la regió mundial de la gastronomia, com una oportunitat per projectar internacionalment la varietat i la qualitat dels vins catalans.

La iniciativa del Consell del Vi, amb el suport d'ajuntaments com el de Salou, promet no només enfortir la identitat vinícola de la demarcació de Tarragona, sinó també contribuir al desenvolupament econòmic i turístic del territori

La iniciativa del Consell del Vi, amb el suport d'ajuntaments com el de Salou, promet no només enfortir la identitat vinícola de la demarcació de Tarragona, sinó també contribuir al desenvolupament econòmic i turístic del territori.

Liderat per Vicenç Ferré, vicepresident del vi de la Federació d'Hostaleria AEHT, el consell està format per Ricard Sebastià (DO Conca de Barberà), Pilar Just Trilles (DO Montsant), Joan Huguet (DO Penedès), Salustià Àlvarez (DOQ Priorat), Maria Rosa Blanch Saleses (DO Tarragona), Pere Bové (DO Terra Alta), Xavier Pié (DO Catalunya), Javier Pagès (DO Cava).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

pere granados_vi.jpg
brindis_granados.jpg

Document Actions