Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa el servei de conservació de la xarxa de sanejament

dimarts 29 juny 2021

El servei és responsabilitat de la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Sanejament Salou, formada per Acsa, Obras e Infraestructuras (grup Sorigué) i Agbar

El contracte té com a objecte el manteniment i conservació de les instal·lacions que constitueixen la xarxa de sanejament del terme municipal de Salou

 

El contracte per al servei de conservació i manteniment de la xarxa de sanejament del terme municipal de Salou, amb la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Sanejament Salou, formada per Acsa, Obras e Infraestructuras (Grup Sorigué) i Agbar, ha entrat en vigor aquest mes de juny.

Aquest contracte té com a objecte el manteniment i conservació de les instal·lacions que constitueixen la xarxa de sanejament del terme municipal de Salou; assegurar la continuïtat d’aquesta xarxa de residuals i pluvials, instal·lacions electromecàniques, emissaris submarins i noves escomeses particulars; mantenir en bon estat les instal·lacions pròpies d’aquests; i preveure possibles avaries i realitzar totes les operacions que calguin, com arranjaments, reposicions, reemplaçaments, subministraments, etc., definides en la documentació tècnica contractual.

El termini total d’execució del contracte és de tres (3) anys, a comptar des del dia 1 de juny de 2021.

El preu del manteniment ordinari pel conjunt dels 3 anys és d’1.360.297,06 € i el preu previst pel manteniment extraordinari és d’1.200.000 €.

L’alcalde de SalouPere Granados, ha manifestat que “la xarxa de clavegueram garanteix la higiene i la salut pública, així com també evita possibles inundacions i facilita el sanejament de les aigües residuals”. Segons ell, “la salut pública és una de les nostres prioritats, per la qual cosa vetllem perquè el manteniment i conservació de les instal·lacions de la xarxa de sanejament del municipi sigui òptim”.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Generals, Concessions i Autoritzacions, Jesús Barragán, ha explicat que “la xarxa de clavegueram de Salou, que té més de 200 kilòmetres, dóna servei, aproximadament, a uns 29.000 habitants tot l'any, més l'increment de la població d'estiu, i als establiments comercials. La neteja de la xarxa de clavegueram és necessària per aconseguir que tant les aigües residuals com les pluvials circulin sense que cap element sòlid pugui obstaculitzar-ne el recorregut, i assegurar la seva correcta evacuació". Segons Barragán, "l'UTE Sanejament Salou pot prestar el servei que el nostre municipi necessita per a la bona gestió i tractament de les aigües que es generen".

 

Sobre Sorigué

Sorigué és un grup empresarial fundat a Lleida el 1954. Actualment és una companyia referent en els sectors del Cicle de l'Aigua, els Serveis, la Construcció, l'Energia, i els Materials, amb una clara aposta per la innovació, que practica l'economia circular i amb una vocació de retorn a la societat.

La companyia aborda el creixement des d'una perspectiva sostenible i ha impulsat un model de negoci responsable, basat en la generació de coneixement a través de la innovació i la digitalització; les persones i el seu talent; la comunicació i la responsabilitat social i mediambiental com a pilars essencials. El grup manté activitat en, pràcticament, tota la geografia espanyola i compta amb una plantilla mitjana de 4.000 treballadors/es el 2020.

 

Sobre Agbar

Agbar presta serveis de gestió del cicle de l’aigua a més d’1 milió de llars, empreses i administracions de 250 municipis de Catalunya. Concretament, a Salou opera el servei de subministrament d’aigua potable des de 1988. Agbar és un referent internacional amb una trajectòria consolidada de més de 150 anys d’història.

El seu model es basa en l'excel·lència del servei, amb una ferma aposta per la innovació tecnològica constant i una gestió adequada del coneixement i l'ús sostenible dels recursos. Com a companyia de serveis mediambientals, és especialista en tots els processos del cicle integral de l’aigua, des de la captació fins al retorn al medi, i en la seva gestió és una peça essencial el compromís amb la sostenibilitat i amb les persones. Agbar treballa per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible, a través de l’aposta per una reconstrucció verda i inclusiva, l’ocupació de qualitat i la solidaritat.

 

 

Galeria d'imatges

2.JPG
3.jpg
04.JPG
5.jpg
6.jpg

Document Actions