Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa el servei de salvament i socorrisme a les platges del municipi

dijous 01 juny 2023

Una plantilla de 25 persones vetllarà per la seguretat dels banyistes

L'alcalde de Salou, Pere Granados ha presidit, aquest matí, a la plaça de les Comunitats Autònomes, l'acte de presentació de la plantilla de professionals que tindran cura de la seguretat dels banyistes que fan ús de les platges de la capital de la Costa Daurada, Servitur Salvament SL, temporada 2023.

A aquest acte, hi ha assistit acompanyat pel regidor de Seguretat Ciutadana, David González; la regidora de Platges, qualitat i pla d'Usos, Julia Gómez; l'inspector cap de la Policia Local, José Luis Gargallo; i la tècnica de Protecció Civil, Raquel Fernández.

El servei de socorrisme es troba actiu des del 31 de març a la Platja de Llevant, i a partir de l’1 de juny fins al 30 de setembre a la resta de platges del municipi, en horaris de les 10:00 a les 18/19:00 h. La temporada finalitzarà amb el servei a la platja de Llevant del dia 1 al 15 d’octubre.

Granados, que ha agraït la labor de les persones que es dediquen a les responsabilizas de salvament i socorrisme, ha manifestat que "un municipi turístic com Salou ha de tenir serveis d'excel·lència cap a la seva ciutadania". En aquest sentit, "la vigilància i la seguretat a les platges són una prioritat per a nosaltres, perquè donen confiança a les famílies i garanteixen actuacions de salvament", tant a nivell de prevenció, com si es dona algun cas.

Així mateix, fent referència al turisme inclusiu, Granados ha destacat l'atenció cap a les persones amb diversitat funcional, argumentant que Salou "és un municipi sensible amb totes les necessitats, i tenim el compromís de treballar i desenvolupar serveis i productes accessibles a totes les persones". En aquest sentit, cal destacar la disponibilitat de cadira amfíbia per a persones amb mobilitat reduïda.

El servei de salvament i socorrisme cobreix les platges de Ponent i Llevant i, sota demanda, la platja de Capellans. Aquest romandrà obert fins al 30 de setembre, a excepció de la platja de Llevant, que de l'1 al 15 d'octubre romandrà actiu.

El dispositiu d'aquesta temporada consta d'un vehicle sanitari (ambulància), un vehicle d'intervenció ràpida (VIR), dues motos d'aigua equipades amb camilles, un element de rescat per radiocontrol (DOLPHI), caiacs i paddle surf.

Document Actions