Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa la campanya de reforç de la seguretat als comerços, pel Nadal

dijous 01 desembre 2022

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, i el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, han donat a conèixer la iniciativa, aquest matí

Els policies es repartiran en torns de matí i tarda, i es trobaran amb els responsables dels establiments, en una segona visita concertada, per tal d’aprofundir en les mesures de prevenció de delictes, de forma personalitzada i adaptada a cada comerç

 

L’Ajuntament de Salou, a través de les àrees de Seguretat Ciutadana i Dinamització Econòmica, i amb el suport de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra, han posat en marxa la campanya de reforç de la seguretat als comerços del municipi, en el marc de les festes de Nadal, una acció que es duu a terme, cada any.

Aquesta iniciativa l’han donat a conèixer, aquest matí, el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, i el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, a peu de carrer, durant la primera ronda de visites informatives als establiments del municipi. També han anat acompanyats de l’inspector cap de la Policia Local de Salou, José Luís Gargallo, i d'agents de la Policia Local i de Mossos d’Esquadra.

Dues patrulles -cadascuna formada per dos policies-, repartides en torns de matí i tarda, duen a terme aquesta primera ronda de visites, per tal de lliurar als comerciants tot un seguit de consells senzills i pràctics per evitar delictes i furts; així com un adhesiu i un calendari de l’any 2023, editat per la Policia Local, ambdós amb els telèfons de contacte i correus electrònics de la comissaria i d’emergències.

Un cop finalitzada la primera ronda de visites, es concertaran reunions personalitzades amb els responsables dels comerços, per tal d’aprofundir, de manera detallada, en les mesures de prevenció de delictes que poden patir relacionats amb targetes de crèdit o bitllets falsos, entre d’altres qüestions.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha explicat que “es farà un seguiment a tots els comerços del municipi, per tal de recordar-los les mesures de seguretat”, i, també, ha afegit, “hi haurà un reforç amb dues patrulles, que reforçaran la seguretat durant els horaris d’obertura i tancament, en les zones més comercials”. 

Per la seva banda, el regidor de Dinamització Econòmica, Hèctor Maiquez, ha manifestat que “l’objectiu és que els comerços puguin treballar en les millors condicions possibles, en un dels moments de més activitat de l’any, el Nadal”. Així mateix, ha valorat positivament aquestes campanyes vinculades a la seguretat, per part de la Policia Local, ja que “ajuden a evitar possibles problemes”.

 

Recomanacions

Algunes de les recomanacions són les següents:

- No posar mai en perill la integritat física, en cas d’ésser víctima de robatori.

- Evitar tenir grans quantitats de diners a l’establiment.

- No perdre de vista les persones que es trobin dins de l’establiment, amb actitud sospitosa.

- Prestar especial atenció i desconfiar de les persones que entrin a l’establiment amb casc o qualsevol altre element que dificulti la seva identificació visual.

- Instal·lar sistemes de vídeo vigilància, alertant, mitjançant cartells visibles, tant a l’interior, com a l’exterior de l’establiment.

- Estar atent a l’entrada i permanència de grups de persones que, aprofitant el seu nombre, puguin furtar o realitzar qualsevol altra actuació il·legal.

- No informar a persones desconegudes sobre els sistemes de seguretat instal·lats a l’establiment.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

4.JPG
5.JPG
1.JPG
2.JPG

Document Actions