Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa un cicle de sessions online gratuïtes, adreçades a les entitats esportives municipals, a càrrec del psicòleg esportiu Vicenç Raluy

dijous 28 gener 2021

La primera sessió, ‘Les famílies també hi juguen. El triangle esportiu’, va dirigida a les famílies d’esportistes, i tindrà lloc demà divendres, 29 de gener, a les 19 h, a través de la plataforma Zoom

 

La regidoria de Foment de l’Esport de l’Ajuntament de Salou ha posat en marxa un cicle de sessions de psicologia en l’àmbit de l’esport, adreçades a les entitats esportives municipals. Les sis conferències, que seran de caràcter gratuït i en línia (online), aniran a càrrec del psicòleg esportiu Vicenç Raluy. Es tracta d’una activitat que forma part del projecte de Psicologia de l’Esport a Salou, dut a terme per la regidoria.

La primera sessió, ‘Les famílies també hi juguen. El triangle esportiu’, s’adreça, especialment, a les famílies d’esportistes, i tindrà lloc demà divendres, 29 de gener, a les 19 h, a través de la plataforma Zoom. Aquesta formació se centra en el rol de les famílies a l’esport i a les entitats, en conèixer com poden ajudar en l’èxit esportiu i en guanyar valors a l’esport.

Farà reflexionar els nuclis familiars sobre la necessitat d’ajudar els clubs i entitats, en aquests moments condicionats per la COVID-19; així com, també, mostrarà el paper de les famílies per anar ben orientades en la formació dels nens i nenes (fer esport per sobre de guanyar títols).

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat en valor “la importància d’acompanyar i donar suport als clubs i entitats, així com als/les esportistes i a les seves respectives famílies, en una situació com la que vivim actualment, ja que s’han hagut d’adaptar a les noves circumstàncies, per tal de continuar exercint la seva activitat”.

Per la seva banda, el regidor de Foment de l’Esport, Daniel López, ha assenyalat que “un dels objectius de la nostra regidoria és poder oferir recursos a les entitats”, i “en aquest projecte treballarem amb un psicòleg especialista en l’esport, una figura que considerem imprescindible en qualsevol entitat esportiva”.

López també ha expressat la voluntat que membres de les juntes directives, tècnics i famílies puguin aprofitar aquestes sessions per ajudar, positivament, en el dia a dia dels i les esportistes; i ha explicat que “paral·lelament, estem treballant en un projecte de Valors a l’Esport que donarà continuïtat a aquestes sessions”.

Les properes sessions seran les següents: bases psicològiques per fer de l’esport, una eina educativa, formativa i de salut; la comunicació, el superpoder dels tècnics esportius; els valors a l’esport, claus per donar sentit a l’activitat; estratègies psicològiques per a tècnics esportius (1); i estratègies psicològiques per a tècnics esportius (2). Consistiran en formacions d’una hora i mitja, aproximadament.

La regidoria de Foment de l’Esport enviarà l’enllaç d’accés a Zoom als clubs i entitats, i també el publicaran a les xarxes socials, per tal que les persones interessades puguin entrar a les sessions formatives.

Document Actions