Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa en marxa un nou servei de Guia Urbana que permet localitzar 10.000 punts d’interès de la ciutat en un plànol virtual

dimecres 20 octubre 2021

Es tracta d’un mètode de consulta basat en un sistema d’informació geogràfica (SIG), que facilita la localització de diversos conjunts de dades, sobre un plànol del municipi, i que es pot trobar a l’enllaç gis.salou.cat

Els punts d’interès es troben agrupats en 14 capes o seccions de temàtiques diverses, com: aparcaments municipals, lavabos públics, zones d’esbarjo infantil, fonts públiques d’aigua o instal·lacions esportives, entre d’altres

També conté un recull de les ortofotos històriques del municipi, facilitades per l’Institut Cartogràfic de Catalunya, que permet veure l’evolució del municipi, des de l’any 1947 i fins a l’actualitat

 

L’Ajuntament de Salou, a través de l’àrea de Noves Tecnologies, ha posat en marxa la nova Guia Urbana del municipi, una eina basada en un sistema d’informació geogràfica (SIG), que facilita la consulta de diversos conjunts de dades, sobre un plànol virtual del municipi.

El nou servei, que es troba accessible des de l’adreça gis.salou.cat, conté gairebé 10.000 punts d’interès de Salou, agrupats en 14 capes de temàtiques diverses. Així, els usuaris i usuàries del plànol hi poden trobar des d’aparcaments municipals, fins a lavabos públics, zones d’esbarjo infantil, fonts públiques d’aigua o instal·lacions esportives, entre altres.

Mitjançant un sistema de georeferenciació, l’eina permet ubicar sobre un plànol del municipi cadascun dels elements inclosos en aquestes capes.

Per a cada element hi ha disponible una fitxa, des d’on es podrà consultar informació específica d’aquest. També es podrà fer ús de funcionalitats ampliades com la navegació mitjançant Google Maps, accedir a la vista a nivell de carrer a través de Google Streetview, o fins i tot, veure l’evolució històrica d’aquell, des d’un punt de vista cartogràfic.

De forma genèrica, també s’ofereix una capa d‘informació que conté un recull de les ortofotos històriques del municipi. Aquest servei, facilitat per l’Institut Cartogràfic de Catalunya, permet veure l’evolució de Salou, des de l’any 1947, i fins a l’actualitat.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha manifestat la seva satisfacció per la posada en funcionament d’aquest nou servei, “una eina de consulta molt útil que facilitarà als salouencs i salouenques i als nostres visitants poder moure’s per Salou i conèixer els seus serveis i punts d’interès, en qualsevol moment”. Per Granados, “el més important d’aquesta nova eina és presentar-nos al món com allò que som, una ciutat plena de recursos, ordenada i en continu creixement, treballant per ser un municipi sostenible, intel·ligent i desestacionalitzat".

Per la seva banda, el regidor de Noves Tecnologies, Jesús Barragán, ha assenyalat que “el foment de la Transparència i del Govern Obert és un eix d'actuació prioritari per a aquest Equip de Govern”. En aquesta línia, ha dit, “la publicació d'informació a través de la plataforma GIS, que ara s'obre al públic, serà permanent en el temps; incorporant, periòdicament, noves capes d'informació pública, en base a la seva utilitat, i d'acord amb les demandes ciutadanes”.

El servei és accessible des de qualsevol dispositiu mòbil, i l’objectiu de l’Ajuntament es anar ampliant la informació disponible a la Guia Urbana, tant enriquint les capes actuals com afegint noves capes d’informació que potenciïn l’ús d’aquest nou servei.

Galeria d'imatges

1.jpg

Document Actions