Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posa la primera pedra de l’Escola Internacional del Camp-Salou

El conseller d’Economia i Coneixement, l’alcalde del municipi i el president de la Fundació donen solemnitat a l’acte

dilluns 13 febrer 2012

El conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha visitat avui Salou per tal de posar la primera pedra a l’Escola Internacional del Camp-Salou que s’està construint des de fa ja uns mesos al carrer Salvador Espriu del municipi, a tocar de la comissaria dels Mossos d’Esquadra. A l’acte, al qual hi ha assistir una nodrida representació del món universitari i educatiu, econòmic, empresarial i polític de les comarques de Tarragona ha estat presidit per l’alcalde del municipi, Pere Granados i pel president de la Fundació Fòrum Cívic del Camp de Tarragona , Josep Mª Bach; els tres han estat els encarregats de tirar la primera palada de sorra en la primera pedra. Prèviament, però l’arquitecte Josep Benedito ha explicat l’esperit del complex educatiu amb un format inèdit i pioner a la zona.

Després de l’explicació per part de l’arquitecte s’ha posat al cilindre elements com ara premsa local, una còpia digital d’un diari de cada continent, monedes de curs legal, guix, un bolígraf i una tecla d’ordinador que representen valors de l’escola com ara la internacionalitat i l’ús de les noves tecnologies aplicades a l’ensenyament. Posteriorment, el conseller, el president del Fòrum i l’alcalde s’han encarregat de posar la terra amb una pala al forat preparat per a la ocasió ubicada al centre de la plaça del Fòrum.

El president de la Fundació Escola Internacional, Josep Mª Bach, assegurava que després de 5 anys treballant per aconseguir el projecte “avui és un dia molt important perquè aquest projecte ha passat a ser una realitat i el proper mes de setembre s’iniciaran les classes”, ha assegurat.  “Ens hem proposat que sigui una escola exemplar en tots els sentits i serà una de les més modernes i d’avantguarda del nostre país”. En acabar el seu parlament Bach, ha volgut “agrair ben especialment a l’alcalde de Salou l’haver-nos facilitat el tirar endavant l’escola”.

Per la seva part, el batlle de Salou,  Pere Granados, en el seu torn de parlaments ha volgut destacar que “el projecte ens va generar confiança i també les persones que hi havia al darrera, perquè tenien una gran solvència com a emprenedors i han tingut una gran capacitat de tirar endavant aquesta escola de referència”. El batlle ha fet una reflexió en veu alta i ha dit que “en temps de crisis econòmica, que una iniciativa privada tiri endavant una inversió d’aquesta magnitud, i sense comptar amb diners públics, demostra que Salou i el territori generen també confiança”, i ho ha refermat dient que “aquest govern de seguida va creure i apostar per aquest projecte sorgit de la societat civil, en un ambient d’implicació i de mútua confiança entre els inversors, la Fundació, i l’Ajuntament”.

Granados també remacava que “ aquest projecte suposa una important inversió per Salou i pel territori, que generarà sinèrgies, llocs de treball i riquesa”.

En un altre aspecte manifestava que “Salou serà una referència d’un sistema pedagògic avantguardista, i d’un projecte educatiu innovador, basat en l’excel·lència, les llengües, els valors, i la integració i el compromís amb la comunitat i la ciutat”.

 

Finalment, el conseller d’Economia i coneixement, Andreu Mas-Colell s’ha referit en el seu parlament a que “cada vegada necessitarem més de la iniciativa privada” i després de felicitar la Fundació Escola Internacional del Camp  pel projecte ha afegit que “segur que ho han fet amb un esperit de servei públic i mecenatge cap al món, cap a Catalunya però sobretot vers aquesta zona del nostre territori”.

 

Les característiques

L’Escola Internacional del Camp s’ubica a un solar de 33.650 m2, en dues parcel·les on s’ha pogut instal·lar l’escola a través d’una cessió de terrenys després d’un concurs obert iniciat en l’anterior mandat de Granados. El centre d’ensenyament serà reglat en tots els nivells educatius no universitaris i comptarà amb dues línies en les diferents etapes educatives: escola bressol, educació infantil i primària, ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mig i grau superior que podran culminar amb uns 1.200 alumnes en un termini de 7 anys, tot i que la previsió d’inici d’alumnat es xifra en uns 400 alumnes i una trentena de professors. La inversió inicial és de 10 milions d’euros, i quan estigui totalment conclòs s’arribarà als 20 milions d’euros d’inversió.

Galeria d'imatges

lalcalde_al_torn_de_parlaments.JPG
lalcalde_signant_una_acta_del_dia.JPG
en_la_primera_pedra.JPG
lalcalde_el_conseller_i_el_president_de_la_fundaci.JPG
larquitecte_explicant_el_projecte_constructiu.JPG
DSCN4548.JPG
DSC04347.JPG
DSCN4542.JPG

Document Actions