Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou posarà demà punt i final a nous dies de Nits Daurades amb la processó i el gran castell de focs

divendres 14 agost 2015

En total es llançaran més de 400 quilos de matèria en un espectacle pirotècnic que tindrà fins a 30 conjunts lumínics de la mà de RICASA

La processó en honor a la verge amb els mariners amb la imatge a espatlles es tornarà a repetir un any més

La Policia Local ha habilitat espais per a l’aparcament donat l’elevat nombre de persones que cada any s’acosta a Salou per viure aquesta vetllada

Amb l’arribada del 15 d’agost Salou posa fi a les Nits Daurades. Hauran estat nou dies d’intensitat cultural i festiva. Demà dissabte, ja amb un caire més tradicional es durà a terme la processó (20,45) en honor a la Verge que surt a espatlles de mariners i devots des de l’església Sta. Maria del Mar amb el seu habitual recorregut fins a l’Espigó del Moll per embarcar-se al mar.

Un cop finalitzada la missa i processó, al voltant de les 22,45 hores es dispararà el castell de focs, la durada del qual és d’uns quinze minuts i que dispara la pirotècnia Ricardo Caballer. Es llençaran més de 413 quilos de  matèria reglamentada repartits en més de 1.654 unitats reunida en 30 conjunts espectaculars que dibuixaran al cel de la capital de la Costa Daurada les tradicionals palmeres i coreografies digitalitzades.

Un cop finalitzat el castell de focs, arrencarà la música de l’orquestra ‘La Privada’ des de l’escenari ubicat a la plaça de les Comunitats Autònomes.

Un dipositiu de més de 100 persones

Pel que fa al dispositiu de trànsit i seguretat de demà es preveu que es mobilitzin un centenar de persones entre els agents i patrulles de la Policia Local, a les que s’han de sumar els Mossos d’Esquadra a més dels voluntaris de protecció civil, bombers i ambulàncies i personal de la brigada i vigilància privada per tal de garantir la seguretat a la zona i coordinar el trànsit, així com voluntaris de la Patrulla Jove com a principals punts d’informació.  

Cal destacar que demà, a partir de les 22 hores quedarà tallat al trànsit tant el passeig Miramar com el passeig Jaume I per tal de garantir la seguretat dels milers d’assistents a la cloenda de la festa de les Nits Daurades amb el llançament del castell de focs. Tot i que no es podrà circular per aquests dos passeigs s’habilitaran itineraris alternatius degudament senyalitzats.

El Centre de Coordinació d’Emergències estarà ubicat a la comissaria de Policia del mateix Passeig Jaume I. Aquest té com a missió la coordinació dels efectius interactuants durant el desenvolupament de l’espectacle pirotècnic per tal de garantir la seguretat de tots els visitants, els quals hauran de situar-se en les zones establertes per a aquests.

A més, la Policia Local ha habilitat espais dissuasius d’aparcament ubicades a indrets estratègics com son les dues entrades a la ciutat. Es tracta de no crear una circulació innecessària dins el municipi ja que col·lapsaria les principals vies de comunicació. Tots aquests aparcaments estaran degudament senyalitzats.

Galeria d'imatges

focs.jpg

Document Actions